Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:51
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Ezt nem felejtette el

2017. szeptember 22., péntek, Hírsaláta
„Románia nem felejti el a zsidó nép szenvedéseit, a román állam vállalja a múltat és tanul a történtekből. Azt kívánom, hogy a napokban kezdődő zsidó új év békét és bőséget hozzon a zsidó közösség minden tagjának” – írta Klaus Iohannis államfő tegnapi üzenetében, amit Sergiu Nistor elnöki tanácsos a bukaresti zsinagógában tartott szertartáson adott át Aurel Vainernek, a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének. Iohannis a magyar közösséget még egyszer sem köszöntötte a március 15-ei vagy más ünnepeken. (Agerpres)
DRAGNEA MAJD SEGÍT. Segíteni fognak a munkáltatóknak abban, hogy „balról jobbra, és ne jobbról balra” olvassák el a társadalombiztosítási hozzájárulásokról szóló törvényt – közölte tegnap Liviu Dragnea SZDP-elnök, hangsúlyozva: a módosításra azért van szükség, hogy a nyugdíjak megállapításakor magasabb pontszám jöjjön ki. „Célunk az, hogy az alkalmazottaknak ne kisebb fizetésük, hanem nagyobb hozzájárulásuk legyen” – fogalmazott. Dragnea azt állítja, hogy több vállalkozóval is egyeztetett a témáról, és „senki sem gondol arra, hogy az alkalmazottak fizetésének csökkentésére használja az eljárás módosítását”. Ionuţ Mişa pénzügyminiszter – a magánszektor és a szakértők elképedésére – kedden jelentette be, hogy a kormány a bruttó fizetések ideiglenes befagyasztására készül, miután a tb-járulék kifizetését átruházzák a munkáltatóról a munkavállalóra. (Adevărul)
FŐORVOS HATÓSÁGI FELÜGYELET ALATT. Az utcán bilincselték meg szerda este Benedek Imrét, a marosvásárhelyi kórház ismert kardiológusát, és hatósági közeg bántalmazása miatt indul ellene eljárás, miután meglökhetett egy közlekedési rendőrt, aki igazoltatta, és le akarta szerelni az orvos gépkocsijának rendszámtábláját, mikor kiderült, hogy a jármű biztosítása lejárt. A főorvost bekísérték a rendőrségre, de kihallgatása után szabadon engedték. Az ügyészség hatósági felügyelet alá helyezte, és megkezdte a tanúk kihallgatását. (Maszol)
VASUTASOK VÉSZHARANGJA. Online petíciót indított az egyik vasúti szakszervezet, amelyben megkongatja a vészharangot a vasúti közlekedés katasztrofális helyzete miatt, és az infrastruktúra korszerűsítését sürgeti. A kezdeményezők szerint az utas- és teherszállítás is csődközeli állapotban van, a sínek, az egész hálózat pedig műszaki és erkölcsi értelemben is megkopott, ami „kálváriává változtatja a vonatozást”. A szakszervezet minél több aláírást szeretne összegyűjteni, hogy Románia jelenlegi vagy eljövendő vezetői – nevüktől és politikai színezetüktől függetlenül – sürgősen vállaljanak fel egy többéves vasúti beruházási tervet. A vasutasok szerint az infrastruktúra korszerűsítésébe kell befektetni, hogy jelentősen megnőjön a vonatok sebessége, vagonokat, mozdonyokat kell vásárolni, és tatarozásra szorulnak az állomások is. A petíciót és az aláírásokat a kormánynak és az államfőnek is elküldik. (Mediafax)
Hozzászólások
2017. szeptember 22.
péntek 08:19
lacafaca74
4413 hozzászólás
A gazdit illik felköszönteni.

2017. szeptember 22.
péntek 10:01
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Készül a fiú a megválasztására...nagyon tudja,hogy a magyarságnál neki még egyszer NEM terem/het babér....habár még az udemeráj ha úgy kívánja érdeke...

2017-09-22: Belföld - :

Iohannis az ENSZ-közgyűlésen

Románia támogatja egy nemzetközi terrorellenes bíróság létrehozását – jelentette ki Klaus Iohannis államfő az ENSZ 72. közgyűlésén.
2017-09-22: Belföldi hírek - :

Háborognak a szakszervezetek

A szabad szakszervezetek Frăţia nevű országos szövetsége arra kéri a kormányt: tegyen le arról, hogy a munkáltatóról a munkavállalóra hárítsa át a társadalombiztosítási járulékok kifizetését.