Erdélybe látogat Orbán Viktor

2017. szeptember 22., péntek, Belföld
Hónapfordulón három napra Erdélybe és Partiumba látogat Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki részt vesz a kolozsvári reformációs ünnepségen, illetve a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem tanévnyitóján is.
 
A reformáció 500. évfordulóján ünnepségsorozatot szervez Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület. Ennek keretében szeptember 30-án a kolozsvári Farkas utcai templomban ünnepi istentiszteletet tartanak, amelyen jelen lesz Orbán Viktor is. A Maszol hírportál tudósítása szerint az istentiszteletre szimbolikusan 500 református, evangélikus és unitárius lelkipásztor fog bevonulni palástban a templomba, ahol ugyanennyi gondnok és presbiter is jelen lesz. Az ünnepség keretében a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán leleplezik szemerjai Szász Domokos, egykori erdélyi református püspök mellszobrát. Ezután az Apafi-kollégium udvarán felavatják az Erdélyi Református Múzeumot, majd a Protestáns Teológiai Intézet új sportpályáját. Másnap, október elsején Orbán Viktor részt vesz Szászfenes új református templomának felszentelésén. A templom felépítését a magyar állam 160 millió forinttal támogatta.
Orbán Viktor október 2-án a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem díszvendége lesz, és beszédet mond az ünnepi tanévnyitón a nagyvárad-újvárosi református templomban – tudatja a Krónika napilap. Az ünnepségen Pálfi József rektor, Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, Kató Béla erdélyi református püspök, a Sapientia Alapítvány vezetője és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is felszólal.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-22 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-22: Közélet - Nagy D. István:

Harmadjára is meghirdetik a Bodok Szállót (Kevesebb jótállási pénzt kérnek)

Noha két héttel korábban még nem lehetett tudni, mit szándékszik lépni Sepsiszentgyörgy önkormányzata a központot rondító épületmaradvánnyal és a hozzá tartozó telekkel– a két rendben már sikertelenül árverésre bocsátott Bodok Szállodával –, tegnap a képviselő-testület tagjai rábólintottak az újbóli meghirdetésre. A vételár nem módosult, viszont csökkentették a jótállási összeget.
 
2017-09-22: Közélet - Fekete Réka:

Újdonságok az orvoslásban és az orvos-beteg kapcsolatban (XII. Háromszéki Orvosnapok)

A családorvosok és a szakorvosok közötti együttműködés erősítése, a beteg-orvos kapcsolat gördülékenyebbé tétele, az egészségmegőrzés, valamint a szakmai kiégés is szerepel a tegnap Sepsiszentgyörgyön kezdődött XII. Háromszéki Orvosnapok témái között. A Kovászna Megyei Orvoskamara által szervezett rendezvényen több mint harminc dolgozatot mutatnak be helyi és meghívott előadók, köztük a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem évente visszatérő professzora, dr. Benedek Imre és csapata.