TollraforgóGyertyafényes muzsika

2017. szeptember 22., péntek, Közélet
Néha a vihar is besegít. Hogy különleges – valójában egykor természetes – pillanatok, élmények szülessenek.
  • Toró Attila felvétele
    Toró Attila felvétele

A Tamási Áron emlékére szervezett szerda esti dzsessz­koncerten, mintha rendelésre: a gyertyás falusi esték hangulata köszönt vissza, amikor a népdal együtt hullámzott a falra vetülő árnyékokkal. A Dresch Quintett pedig vette a lapot: ahogy a hangos kattanás jelezte az áramkiesést, a hangszórókból jövő muzsika, halkabban ugyan, de természetes valójában áradt tovább. Jelezve, hogy korántsem a külcsín, hanem a muzsikában rejlő lelki-szellemi tartalmak az igazán lényegesek. Na meg azt, hogy az igazi zenészt – műfajtól függetlenül – minden körülmények között a hang(ulat)közösség megteremtése köti le.
S mert Dresch Mihály muzsikája épp ama bizonyos gyertyafényes néplélek kissé más, ám lényegét tekintve változatlan megnyilvánulása, a szűrt fényben úgy volt jelen a muzsika, mint a levegő, amelyet volt szerencsénk a koncert végéig együtt lélegezni ezekkel a kiváló muzsikusokkal.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-22 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2017-09-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tanulás és játékos készségfejlesztés (Jelentkezőket vár a Berde Mózsa kör)

Október elején hatodik alkalommal indítja el oktató-nevelő, játékos foglalkozásait a Turulmadár Ifjúsági Iroda. A Berde Mózsa kör olyan I–IV. osztályos gyermekek számára biztosít  fejlődési és tanulási lehetőséget, akik szerény anyagi körülmények között élnek, nagycsaládból származnak vagy egyéb társadalmi gondokkal küzdenek.
 
2017-09-22: Közélet - Hecser László:

Partnerségben a megyei tanáccsal

Barót tanácsa a megyei tanáccsal partnerségben játszótereket, orvosi rendelőket, sportlétesítményeket és művelődési házakat újít fel. Lázár-Kiss Barna András polgármester úgy fogalmazott, nem kell aggódniuk azon települések lakóinak, akik most kimaradnak az együttműködési programból: előbb-utóbb mindegyik település jelentősebb középülete részesül a beruházásból.