Elítélték Dan Şovát

2017. szeptember 26., kedd, Belföld

Három év börtönbüntetésre ítélte első fokon a legfelsőbb bíróság Dan Şova volt közlekedési minisztert és szenátort egy korrupciós perben.


A befolyással való üzérkedés miatt elítélt politikus, aki a Szociáldemokrata Párt szenátora volt, fellebbezést nyújthat be tíz napon belül. Az ítélet szerint 100 ezer eurót koboznak el tőle. Az ügyészség azzal vádolta a politikust, hogy közbenjárt a govorai hőerőmű igazgatójánál, hogy az állami vállalat havi 10 ezer eurós jogi tanácsadói szerződést kössön egy ügyvédi irodával, amelytől a szenátor minden hónapban megkapta a pénz felét. Két ilyen szerződést is kötött a hőerőmű Şova közbenjárására, egyet 2011-ben, a másodikat 2013-ban. A hőerőműnek nem volt szüksége ezekre a szerződésekre, mert abban az időszakban rendelkezett jogi osztállyal, ahol hat jogász volt alkalmazásban.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1501
szavazógép
2017-09-26: Belföld - :

Kivizsgálták a bántalmazást

A besztercei Andrei Mureşanu Főgimnázium vezetősége szerint nem volt etnikai jellege az iskolában múlt csütörtökön történt bántalmazásnak.
2017-09-26: Belföld - :

Feljelentették Kövesit

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet fegyelmi kivizsgálást indított Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze, Marius Iacob, az intézmény helyettes főügyésze és Gheorghe Popovici ügyész ellen.