Orvosi Nobel-díj

2017. október 3., kedd, Világfigyelő

A cirkadián ritmust, azaz a napi biológiai órát szabályozó molekuláris mechanizmus kutatásáért három amerikai tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be tegnap a Karolinska Intézetben Stockholmban.


Az illetékes bizottság indoklása szerint Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash és Michael W. Young felfedezései rávilágítanak arra, hogy a növények, az állatok és az emberek biológiai ritmusa miként alkalmazkodik a Föld forgásához. A három kitüntetett 9 millió svéd koronával gazdagodik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2017-10-03: Világfigyelő - :

Botka már nem miniszterelnök-jelölt

Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról Botka László tegnap.
2017-10-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

A motorkerékpárosok közösségben emlékeztek (Reformáció 500)

Rendhagyó rendezvénnyel, motoros körúttal emlékeztek a reformáció 500 évére: vasárnap délelőtt Sepsiszentgyörgyről, a Sepsi Aréna parkolójából indult több mint száz motorral a mintegy 150 résztvevő alkotta népes társaság.