Labdarúgás, vb-selejtezőBudescu volt a románok nyerőembere

2017. október 7., szombat, Sport

A román labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Kazahsztán csapatát az Ilie Oană Stadionban a világbajnoki selejtezősorozat 9. fordulójában. Az E-csoport másik két mérkőzésén a vendég Lengyelország 6–1-re nyert az örmények ellen, illetve Dánia is begyűjtötte a három pontot.
 

  • Fotó: Facebook-Echipa nationala a Romaniei
    Fotó: Facebook-Echipa nationala a Romaniei

Könnyed győzelemmel mutatkozott be a válogatott kispadján Cosmin Contra vezetőedző, akivel Románia egy negatív sorozatot is megtört. Bár fölényben játszottak a románok hazai pályán, csak a 33. percben törték meg a gólcsendet Constantin Budescu révén, aki a bal oldalon két védőt cselezett ki, majd Stas Pokatilov kapus lábai között a hálóba gurított (1–0). A 38. percben Budescu megduplázta a románok előnyét, miután az ellene elkövetett szabálytalanságot látva büntetőrúgást ítélt a svájci játékvezető. A második félidőben sem tétlenkedtek a házigazdák, akik a 73. percben a csereként beálló Claudiu Keșerü góljával harmadik góljukat ünnepelhették (3–0). A 82. percben szépített Kazahsztán Baurzhan Turysbek fejes góljával, beállítva ezzel a végeredményt (3–1). Románia legközelebb vasárnap Koppenhágában lép pályára a vb-selejtező utolsó, 10. fordulójában.
Anglia Harry Kane 94. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte Szlovéniát, és ezzel bebiztosította részvételét a jövő évi oroszországi világbajnokságon, akárcsak a címvédő, az Észak-Írország felett 3–1-re diadalmaskodó Németország.
További eredmények: C-csoport: Azerbajdzsán–Csehország 1–2, San Marino–Norvégia 0–8, Észak-Írország–Németország 1–3; E-csoport: Örményország–Lengyelország 1–6 (gólszerzők: Hambardzumyan 39., illetve Grosicki 2., Lewandowski 18., 25., 64., Blaszczykowski 58., Wolski 89.), Montenegró–Dánia 0–1 (gsz.: Eriksen 16.); F-csoport: Málta–Litvánia 1–1, Anglia–Szlovénia 1–0, Skócia–Szlovákia 1–0.
A 10. forduló vasárnapi mérkőzései: C-csoport: Németország–Azerbajdzsán (21.45 óra – DigiSport 2), Norvégia–Észak-Írország (21.45 óra – DigiSport 3), Csehország–San Marino; E-csoport: Dánia–Románia (19 óra – RTV 1), Kazahsztán–Örményország, Lengyelország–Montenegró (19 óra – DigiSport 3); F-csoport: Szlovákia–Málta, Litvánia–Anglia (19 óra – Di­giSport 1), Szlovénia–Skócia (19 óra – DigiSport 4). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2017-10-07: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

Asztalitenisz. Csütörtöktől vasárnapig Buzău ad otthont a pingpong Szuperliga első teremtornájának, amelyen a férfiak viadalában többek között a sepsiszentgyörgyi Electrica is megméretteti magát. Csapatunk a Ștefan Moldoveanu, Laurențiu Bîrlan, Kocsis Balázs felállásban próbálja gyűjteni a pontokat, míg az alakulat negyedik tagja, Teodor Simon négy sportolóval a 8–10 évesek asztalitenisz Román Kupáján vesz részt Besztercén. Utóbbi viadalon a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK színeiben Canea-Kocsis András is asztalhoz áll. Sok sikert, háromszékiek!
2017-10-07: Történelmünk - :

Az aradi tizenhárom

A szabadságharc leverése után, 1849 szeptemberének végén összeült a haditörvényszék.
A tizenhárom tábornokot felségsértés címén halálra ítélték.