Kosárlabda, női válogatottNégyen is kaptak behívót

2017. október 11., szerda, Sport
A női kosárlabda-válogatott élére nemrég kinevezett szövetségi kapitány – aki mellesleg a Kolozsvári U edzője is –, Dragan Petricevic tizenhét játékost hívott be a november 2-án kezdődő nagyváradi edzőtáborozás keretébe. A bosnyákot munkájában az a nagyváradi Veres Attila segíti, aki 2010–2012 között az egykori Sepsi BC edzője volt. A bajnoki címvédő Sepsi-SIC együttesétől négy kosaras lány lesz ott az összetartáson.
  • A válogatottba visszatérő Annemarie Gödri-Parau. Fotó: Totalbachet.ro
    A válogatottba visszatérő Annemarie Gödri-Parau. Fotó: Totalbachet.ro

A szakvezetés elképzelése szerint november elején csak a hazai bajnokságban szereplő játékosokkal kezdődik meg az edzőtábor, majd 6-án csatlakoznak hozzájuk a külföldön játszó kosarasok is. A behívót kapók között a sepsiszentgyörgyi együttesből ott van Annemarie Gödri-Părău, aki nemrég döntött úgy, hogy újra magára ölti a válogatottmezt, és Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde, valamint Teodora Neagu is. Mellettük további nyolc itthon játszó és öt idegenlégiós is a bővített keret tagja.
A 17 fős román válogatott kerete: Ioana Ghizilă (Kolozsvári U), Bianca Voica (Kolozsvári U), Irina Părău (Kolozsvári U), Romina Filip (Temesvári SCM), Dora Ardelean (Temesvári SCM), Gabriela Irimia (Brassói Olimpia), Nagy Ildikó (Aradi ICIM), Alexandra Dumitrache (Galaci Phoenix), Annemarie Gödri-Părău (Sepsi-SIC), Ancuța Stoenescu (Sepsi-SIC), Kilin Tünde (Sepsi-SIC), Teodora Neagu (Sepsi-SIC), Gabriela Mărginean (Kayseri Spor Kulubu, Törökország), Claudia Pop (Istanbul Universitesi SK, Törökország), Ashley Walker (Umana Reyer Venezia, Olaszország), Sonia Ursu (Sleza Wroclaw, Lengyelország), Elisabeth Pavel (ZTE NKK, Magyarország).
Románia a jövő hónapban két Európa-bajnoki selejtezőt játszik, előbb Szlovénia, majd Franciaország ellen. A szlovénokkal szembeni meccs november 11-én van programra tűzve, a nagyváradi Antonio Alexe Arénában kerül rá sor. Négy nappal később, azaz 15-én a román válogatott a Lille melletti Villeneuve d’Ascq városában lép pályára: itt a franciák legjobbjaival mérkőzik meg a győztesnek járó pontokért. A végleges, 12 fős keretet november 10-én hirdeti ki Petricevic edző. (t)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2017-10-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesapa, nagyapa, sógor, rokon, szomszéd, a sepsiszentgyörgyi
özv. SZÉKELY TIBOR ATTILA
életének 68. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2017. október 12-én, csütörtökön 14 órakor lesz a sepsikőröspataki ravatalozóháztól.
Részvétfogadás október 11-én 18 órától, illetve a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4301900
2017-10-11: Sport - :

Újra hazai pályán játszik a KSE (Kézilabda, A-osztály)

A Kézdivásárhelyi SE ma 17 órától az újonc Râmnicu Vâlcea csapatát fogadja a céhes városi sportcsarnokban a női A-osztályos kézilabda-bajnokság hétközi, 4. fordulójában.