Továbbra sincs kilövési engedély

2017. október 11., szerda, Közélet
Bár a tárcavezető aláírta és a Hivatalos Közlönyben is megjelent a 140 medve és közel száz farkas kilövésére vonatkozó rendelet, országszerte mindeddig egyetlen erre vonatkozó igénylést sem hagytak jóvá – közölte tegnap Sárkány Árpád, az Abies Hunting vadásztató társaság vezetője.

A szakember egy, a megyeházán más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta, megyénkben is megalakult az a bizottság, melynek tagja a környezetvédelmi hatóság és a környezetvédelmi felügyelőség egy-egy képviselője, s amelynek feladata láttamozni a medvék kilövésére vonatkozó kéréseket. A háromszéki vadásztársaságok összeállítottak már iratcsomót, és meg is kapták a helyi bizottság ajánlását, Bukarestben azonban még nem írtak alá egyetlen engedélyt sem, s a károk egyre nőnek. Erdővidéken, ahol a cég gazdálkodik, csak az utóbbi három napban négy támadásról tudnak – hozta fel példaként Sárkány Árpád.
Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, az em­lített rendelet értelmében a kilövési tilalmat eseti alapon oldják fel az országos környezetvédelmi hatóságok a megyei környezetvédelmi szervek által láttamozott, részletes dokumentáció alapján, abban az esetben, ha azzal nem veszélyeztetik a faj fennmaradását természetes környezetében. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-10-11: Közélet - Nagy D. István:

Egy romhalmazzal kevesebb (Rendteremtés a Palló utcában)

Tegnap már a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. munkatársai szedték össze a hátrahagyott szemetet a Palló és Dakó utca sarkán található, évekig fertőként létező ingatlan körül, miután hosszas intézkedés után az egyébként a város tulajdonában lévő épületet és a hozzá tartozó területet sikerült visszaszerezni az azt önkényesen használó családtól. A városházán egyelőre nem született döntés arról, hogy mi lesz a telek további sorsa, annyi biztos, hogy az épületet hamarosan lebontják.
2017-10-11: Közélet - :

Megújult a Sinkovits Stadion lelátója

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának munkatársai az elmúlt héten befejezték a Sinkovits Stadion nézőterének felújítását.