Felgyorsult a földmérés Kézdialmáson

2017. október 11., szerda, Közélet
A tavaly nyáron kezdték el, és azóta is folyamatosan mérik a földeket Kézdialmáson. Az önkormányzat egy sepsiszentgyörgyi szakcéggel kö­tött szerződést, és nemrég egy kataszteres szakembert is alkalmaztak a községházára.

Molnár István polgármester elmondása szerint év végéig a mezőn található szántóföldek mérését befejezik, ezt követi a birtoklevelek kitöltése és a külterületek telekkönyveztetése. A község jelenleg Kézdiszéken a sereghajtó a kiállított birtoklevelek terén, csupán harminckét százaléknál tartanak. Az elöljáró számításai szerint 2018 decemberéig befejeződik a földmérés. 850 hektárt mértek eddig ki, ebből mintegy 600 hektárt műholdas méréssel, s már ki is cövekelték. Az erdőkkel együtt 1430 hektárt kell a szakcégnek felmérnie. (iochom)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-10-11: Közélet - :

Megújult a Sinkovits Stadion lelátója

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának munkatársai az elmúlt héten befejezték a Sinkovits Stadion nézőterének felújítását.
2017-10-11: Közélet - Fekete Réka:

Mindkét változatot használják (Új romántankönyvek ötödikben)

Segédanyagok nélkül nehéz tanítani az új román tankönyvekből, és mivel ezek használatát az oktatási miniszter betiltotta, a pedagógusok leleményességén múlik, hogyan boldogulnak – állítja a legtöbb román szakos tanár, aki magyar tannyelvű osztályban tanít. A magyar diákok számára írt speciális tankönyvek két változata közül az egyik könnyebben érthető, másik több román nyelvtudást igényel, ezért nem mindegy, hogy hol melyiket használják. Háromszéken nagyon vegyes a tankönyvtérkép, néhány iskolában a szóban forgó kiadványok használhatóságáról érdeklődtünk.