Javított a Valutaalap

2017. október 11., szerda, Belföld
Javította a román gazdaság idei és a jövő évi növekedési előrejelzését őszi prognózisában a Nemzetközi Valutaalap.

A pénzintézet arra számít, hogy a bruttó hazai termék (GDP) az idén 5,5 százalékkal bővül (tavaszi jelentésében még 4,2 százalékkal számolt), 2018-ban pedig 4,4 százalékos lesz a korábban közölt 3,4 százalékhoz képest. A román hatóságok korábban bírálták a Valutaalapot, hogy nem közöl pontos prognózist a román gazdaságról. Szeptember elején Mihai Tudose kormányfő megbeszélésre hívta a két pénzintézetet, és kérte, hogy pontosabb előrejelzést készítsenek Romániáról, hétfőn pedig kijelentette ki, hogy Bukarest nem fog több hitelt kérni a Valutaalaptól, amely 2010-ben 25 százalékkal csökkentette a béreket a közszférában, és „elrontották” a lakosság életét.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-10-11: Belföld - :

Visszaállamosítás készül? (Marosvásárhelyi iskolaügy)

A román állami hatóságok keresik a módját a római katolikus egyháznak 2004-ben visszaszolgáltatott marosvásárhelyi iskolaépületek visszaállamosításának – írja tegnapi számában a Krónika, csokorba foglalva azokat a lépéseket, amelyeket a hatóságok Marius Paşcan parlamenti képviselő szeptemberi megkeresése nyomán tettek.
2017-10-11: Belföld - :

Kell a többletadó

A szenátus a kormány által előterjesztett formában fogadta el az üzemanyag jövedéki adójának növeléséről szóló rendeletet, noha a pénzügyi szakbizottság az elvetését javasolta.