Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 20:00
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Páncélost gyártunk

2017. október 11., szerda, Belföldi hírek
A román hadsereg számára nyolckerék-meghajtású csapatszállító páncélosokat gyártó vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg tegnap Bukarestben a svájci Mowag-üzemeket tulajdonló amerikai General Dynamics vállalat és a román ipari minisztérium.

A megállapodás célja, hogy a román hadsereget Piranha 5 típusú páncélosokkal szereljék fel, amelyeket a bukaresti Gépgyárban fognak gyártani az ehhez szükséges technológia meghonosítása nyomán. A szerződés aláírásán Mihai Tudose kormányfő, több miniszter és Hans Klemm amerikai nagykövet is jelen volt. Azt nem közölték, hogy a román hadsereg hány páncélost vásárol és milyen áron. A fővárosi sajtó szerint 2026-ig 227 Piranha 5-ös páncélost vásárolunk, amelyeket – az első harminc, Svájcból érkező jármű kivételével – Bukarestben fognak gyártani; áruk összesen 370 millió euró. Tavaly a szakértői kormány egy másik, román–német vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg  nyolckerék-meghajtású páncélosok és 4x4-es harckocsik gyártásáról, de a kezdeményezés további sorsáról a mostani kormány nem nyilatkozott.
Hozzászólások
2017. október 11.
szerda 09:50
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Patriot tipusú rakétaelfogó rendszerek, F-16 osok, Piranha 5 - ök - hát tényleg erre van nekünk szükségünk.Nem arra hogy a 40% aszfaltozatlan útat leaszfaltozzuk, hogy iskolás mikrobuszokat vegyünk oda ahol a gyermekek 7-8 kilométereket mennek gyalog hóban, fagyban,vadállatok között az iskolába,hogy a falusi, külső budikat kicseréljük belső angolvécékre az iskolákban, hogy ne kelljen az a kicsi másodikos gyermek a hideg vécében levetközzön.Ma reggel láttam a hirekben hogy kb.5 millió nyugdijas van ebben az országban amelyből kb.fele 900 lej alatti nyugdijat kap.Ezekből nagyon sok a mezőgazdasági 300-400 lejes nyugdij.
Katasztrófa ez az ország ahogy van.Alapvető gyógyszerek hiányoznak olyan betegségek leküzdésére amelyek nyugat európában teljesen eltüntek,tarol a TBC.
Ez a semmi kis vazallus ország, valakinek a fegyvereladási érdekeit szem elött tartva, ahelyett hogy megoldaná a szociális égető gondjait - hiányosságait, fegyvert vásárol.
Még hogy nincsen háttérhatalom.
Látjátok feleim szümtükkel.

2017. október 12.
csütörtök 07:56
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Egy dolgot megfigyeltem - uszita ilyenkor mélyen hallgat."Siri csend amerre ment és néma tartomány"
Amikor a román valóságról van szó, akkor lapit , mint valami barna a fűben.
Ez elgondolkodtató.Ezért is gyanitom hogy ez nem magyar.A feladata az hogy állandóan Orbánék ellen uszitson.

2017-10-11: Belföldi hírek - :

Kell a többletadó

A szenátus a kormány által előterjesztett formában fogadta el az üzemanyag jövedéki adójának növeléséről szóló rendeletet, noha a pénzügyi szakbizottság az elvetését javasolta.
2017-10-11: Belföld - :

Menesztik a problémás minisztereket (Kormányátalakítás várható)

Kormányának legalább öt tagját lecserélné Mihai Tudose miniszterelnök, aki egy hétfő esti tévéinterjúban azt is meglebegtette, hogy maga mond le, ha a Szociáldemokrata Párt nem járul hozzá a korrupciós botrányba keveredett vagy rosszul teljesítő tárcavezetők menesztéséhez. Tudose a szociálliberális koalíció hírcsatornájának számító Antena 3 televíziónak nyilatkozott, és ezzel felszínre hozta a pártban lappangó feszültségeket. Egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozott, amely szerint egyetlen hónap alatt 40-ről 27 százalékra csökkent a kormányba vetett bizalom. „Ha a kormányba vetett bizalom összeomlott, akkor menjünk haza, mert azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálunk” – jelentette ki, de hozzátette: „Ha nem ettél reggelire gyermekeket, nincs, ahogy két hét alatt 48 százalékról 20 százalékra zuhanj. Sőt, kicsi a préri, kiderül, hogy ki és hogyan rendelte meg a felmérést”.