Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:56
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Megadóztatná a falusi tyúkokat

2017. október 11., szerda, Hírsaláta
Megadóztatná a falusi tyúkokat Varujan Vosganian képviselő, aki szerint minden egyes házitojás elfogyasztásával 50 banit veszít az állam. A volt gazdasági miniszter – aki csak azért úszott meg egy korrupciós eljárást, mert a parlament nem szavazta meg mentelmi jogának felfüggesztését –  jelenleg Călin Popescu Tăriceanu pártjában politizál, ezért érthető az államkincstár feltöltésére irányuló buzgalma, amely egyébként nemcsak a tojásra vonatkozik, hanem minden egyes házilag előállított termékre, a szilvalekvártól a saját birkák gyapjújából kötött pulóverig. Kijelentése általános derültséget keltett – sokan Petre Daea mezőgazdasági miniszter hasonló jellegű aranyköpései mellé sorolják –, ezért később finomított rajta, azt mondta, hogy a megélhetési gazdálkodás helyett szeretne piacképes termelői farmokat látni. (ziare.com)
EGYMILLIÓ EURÓS FŐNYEREMÉNY. Elvitték a hatos lottó  4 604 988,60 lejes, vagyis több mint egymillió euró értékű főnyereményét a vasárnap esti sorsoláson. A Román Lottótársaság tájékoztatása értelmében a nyertes szelvényt Jászvásáron vásárolták 14 lej 50 baniért. A vevő három egyszerű variánst töltött ki, és mind a hat számot eltalálta. Az idén ez az ötödik alkalom, hogy valaki elviszi a hatos lottó főnyereményét, a legutóbbi szerencsés nyertes augusztus 31-én 11 906 912,95 lejjel lett gazdagabb. (Mediafax)
HÚSMENTES KÓRHÁZI EBÉD. Adósság miatt csak krumplipürét kaptak vasárnapi ebédként a dévai kórház diabéteszes betegei, csirkehúst már nem, mivel a kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt, és egyes élelmiszer-beszállítók beszüntették az ellátást. A kórház menedzsere hétfőn tárgyalt a vállalkozóval, kedden törlesztettek az elmaradásokból, és visszaállt a rend az élelmiszer-ellátásban. Az intézmény helyzetét a fenntartó Hunyad megyei tanács is ellenőrizte, és közleményben tudatta, hogy nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is idejében megkapják az alkalmazottak. Ugyanakkor azt is közölték, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben végzik. A dévai megyei kórház idén hatmillió lejt kapott a megyei tanácstól, és reménykednek a pozitív költségvetés-kiigazításban is. (Agerpres)
Hozzászólások
2017. október 11.
szerda 02:12
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Neki csak kínai műanyag tojást adnék naponta 3x 5-öt...annak csak 10 bani darabja .

2017. október 11.
szerda 07:41
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
S a seggébe földugni egyenként.
Pont ő beszél? Amikor a DNA el akarta vinni , sirt a parlamentbe mint egy rossz nyavajás fehérnép, férfi létére.
Amikor majd az általa elsikkasztott 138 millió eurót utolérik a háztáji tojások értékei, akkor majd ugasson ez a Vosganian.

2017. október 11.
szerda 18:53
szekelyse50
5712 hozzászólás
Akkor ne együnk tojást , meg minden háztájon megtermelt élelmiszert , és főleg nehogy betegek legyünk mert akkor végleg ki vagyunk szolgáltatva ennek a jól menő román gazdaságnak , nem semmi egy világ

2017. október 11.
szerda 19:51
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Hát nem sok jót jósolhatunk neki,mert a latin közmondás szerint ...Quem Iupiter vult perdere,dementat prius.Megkérem igen tisztel -20IQ.-st ,fordítaná le ,mert ez rá is vonatkozik...nem olyan nehéz,mert a prius szó ismert ,mi is szoktuk használni...priusza van ,mondjuk jogi szaknyelven,Iupiter az a főisten,perdere ,hasonlít a románra és egy kis fantáziával a dementia szót is megértjük...és összeáll a kép.De kérem Vosganian polgár ,ilyen korán?/59 évesen?/

2017. október 11.
szerda 23:19
belaba
1652 hozzászólás
A tojasaim neme kelenek enek?

2017. október 12.
csütörtök 01:05
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Inkább. ami felette van!

2017-10-11: Belföld - :

Menesztik a problémás minisztereket (Kormányátalakítás várható)

Kormányának legalább öt tagját lecserélné Mihai Tudose miniszterelnök, aki egy hétfő esti tévéinterjúban azt is meglebegtette, hogy maga mond le, ha a Szociáldemokrata Párt nem járul hozzá a korrupciós botrányba keveredett vagy rosszul teljesítő tárcavezetők menesztéséhez. Tudose a szociálliberális koalíció hírcsatornájának számító Antena 3 televíziónak nyilatkozott, és ezzel felszínre hozta a pártban lappangó feszültségeket. Egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozott, amely szerint egyetlen hónap alatt 40-ről 27 százalékra csökkent a kormányba vetett bizalom. „Ha a kormányba vetett bizalom összeomlott, akkor menjünk haza, mert azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálunk” – jelentette ki, de hozzátette: „Ha nem ettél reggelire gyermekeket, nincs, ahogy két hét alatt 48 százalékról 20 százalékra zuhanj. Sőt, kicsi a préri, kiderül, hogy ki és hogyan rendelte meg a felmérést”.
2017-10-11: Világfigyelő - :

Elnapolták Katalónia függetlenedését

Carles Puigdemont katalán elnök gyakorlatilag meghirdette Katalónia függetlenségét, de azzal a lendülettel fel is függesztette a folyamatot, arra hivatkozva, hogy arról még tárgyalni kell. A katalán elnök tegnap este a barcelonai parlament rendkívüli ülésén értékelte az aktuális politikai helyzetet.