Új vezetők kulcspozíciókban

2017. október 12., csütörtök, Belföld
Mihai Busuiocot nevezték ki a számvevőszék elnökévé tegnap a parlament két házának összevont ülésén.

Busuioc Nicolae Văcăroiu volt kormányfő helyét veszi át, mandátuma kilenc évre szól. Ugyancsak tegnap nevezte ki a parlament a számvevőszék alelnökévé Nicu Marcut, az audithatóság elnökévé Dan Lucian Vlădescut, alelnökévé pedig Florin Tunarut. Egyikük sem tagja a kormánykoalíció egyik pártjának sem – jelentette be a tegnapi szavazáson Liviu Dragnea képviselőházi elnök, hangsúlyozva, hogy ő szeretne politikailag semleges vezetőket e két fontos állami intézmény élén – bizalmas értesülések szerint azonban közeli embereit ültette kulcspozíciókba. 
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-10-12: Belföld - :

Ezt megúszhatják a munkaadók

Elutasította a szenátus azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely arra kötelezte a munkáltatókat, hogy a bruttó minimálbér szintjén fizessenek társadalombiztosítási járulékot a részmunkaidőben alkalmazott munkavállalók után is. A kormány kezdeményezését Ion Ghizdeanu, az Országos Prognózisbizottság elnöke tartotta fenn, de kevés sikerrel: mind­össze két szenátor szavazta meg, 83 ellene voksolt, öten pedig tartózkodtak. Ebben az esetben a képviselőház hozza meg a végső döntést. (Maszol)
2017-10-12: Belföld - :

Tüntettek a mentősök

Egy órán keresztül a munkaügyi, a következő órában pedig az egészségügyi minisztérium székhelye előtt tüntettek a mentősöket tömörítő szakszervezetek tegnap délelőtt.