Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 20:00
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Új vezetők kulcspozíciókban

2017. október 12., csütörtök, Belföldi hírek
Mihai Busuiocot nevezték ki a számvevőszék elnökévé tegnap a parlament két házának összevont ülésén.

Busuioc Nicolae Văcăroiu volt kormányfő helyét veszi át, mandátuma kilenc évre szól. Ugyancsak tegnap nevezte ki a parlament a számvevőszék alelnökévé Nicu Marcut, az audithatóság elnökévé Dan Lucian Vlădescut, alelnökévé pedig Florin Tunarut. Egyikük sem tagja a kormánykoalíció egyik pártjának sem – jelentette be a tegnapi szavazáson Liviu Dragnea képviselőházi elnök, hangsúlyozva, hogy ő szeretne politikailag semleges vezetőket e két fontos állami intézmény élén – bizalmas értesülések szerint azonban közeli embereit ültette kulcspozíciókba. 
 
Hozzászólások
2017. október 12.
csütörtök 10:40
barcsay
1794 hozzászólás
Na látod igy kell ezt csinálni jó vőrős modra mindedn fontos intézmény élére hü pártkatonákat még csak az igazságszolgáltatás teljes bekebelezését aztán jőhet ami még nem volt.

2017-10-12: Hírsaláta - :

Ezt megúszhatják a munkaadók

Elutasította a szenátus azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely arra kötelezte a munkáltatókat, hogy a bruttó minimálbér szintjén fizessenek társadalombiztosítási járulékot a részmunkaidőben alkalmazott munkavállalók után is. A kormány kezdeményezését Ion Ghizdeanu, az Országos Prognózisbizottság elnöke tartotta fenn, de kevés sikerrel: mind­össze két szenátor szavazta meg, 83 ellene voksolt, öten pedig tartózkodtak. Ebben az esetben a képviselőház hozza meg a végső döntést. (Maszol)
2017-10-12: Belföldi hírek - :

Tüntettek a mentősök

Egy órán keresztül a munkaügyi, a következő órában pedig az egészségügyi minisztérium székhelye előtt tüntettek a mentősöket tömörítő szakszervezetek tegnap délelőtt.