Üzemanyag és infláció

2017. október 12., csütörtök, Belföld
1,8 százalékos éves szintű inflációt eredményezett szep­temberben az üzemanyagok jövedéki adójának szeptember 15-i emelése az augusztusi 1,1 százalék után: havi szinten 0,5 százalékos volt a pénzhígulás üteme – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet.

Augusztushoz mérten 2,19 százalékkal drágultak az üzemanyagok, miután a nyolcadik hónapban is 0,65 százalékos áremelkedést mértek júliushoz képest. Szeptemberben augusztushoz képest 0,5 százalékos volt az inflációs ráta, 2016 decemberéhez képest pedig elérte az 1,02 százalékot, miután az élelmiszerek és a nem élelmiszer jellegű termékek ára is nőtt. Az üzemanyagok 8,2 százalékot jelentenek a lakossági fogyasztói kosárban, ami alapján kiszámítják az inflációt – az öt legnagyobb aránnyal rendelkező elem között találhatók.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2017-10-12: Belföld - :

Tüntettek a mentősök

Egy órán keresztül a munkaügyi, a következő órában pedig az egészségügyi minisztérium székhelye előtt tüntettek a mentősöket tömörítő szakszervezetek tegnap délelőtt.
2017-10-12: Világfigyelő - :

Valljon színt a katalán elnök (Madridi felszólítás Barcelonának)

A spanyol kormány hivatalosan felszólítja a katalán kormányt: tisztázza, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét – jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet tegnapi rendkívüli ülése után Madridban. Ezt annak utána tette, hogy kedd este a katalán parlamentben Carles Puigdemont elnök arról beszélt: Katalónia elnyerte a jogot, hogy független állammá váljon, de a feszültség csökkentése érdekében azt javasolta, várjanak néhány hetet a párbeszéd érdekében. Ezt követően a katalán parlament függetlenségpárti többségének képviselői aláírták Katalónia függetlenségi nyilatkozatát, amelynek végrehajtását az elnök felfüggesztette. Madridban jövő csütörtökig várják a választ Barcelonából.