Teremlabdarúgás, I. ligaTovábbra is nyeretlen a Sepsi Futsal

2017. október 12., csütörtök, Sport
A megyeszékhelyi Sepsi Futsalnak az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában sem termett babér, hiszen a kör vasárnapi játéknapján 9–3-ra kapott ki az FK Székelyudvarhely vendégeként.
  • Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
 
A Farkas Attila irányította együttesnek ez volt az ötödik veresége az aktuális szezonban, s 0 ponttal a rangsor utolsó helyét foglalja el. A Temesvári Informatika és a címvédő Déva is nagyarányú sikerrel zárta a hétvégi kört, miután az előbbi a Marosvásárhelyi City’US csapatát, utóbbi pedig a Resicabányát küldte padlóra. A Galaci United szoros meccset játszott Jászvásárral, a Csíkszeredai Imperial Wet a Călărași otthonában kapott ki.
Az eredmények: Galaci United–Jászvásár 5–4, Călărași–Imperial Wet 5–3, Resicabánya–Déva 1–11, FK Székely­udvarhely–Sepsi Futsal 9–3, Temesvári Informatika–Marosvásárhelyi City’US 10–0.
A rangsor állása 5 forduló után: 1. Déva 15 pont, 2. FK Székelyudvarhely 13 pont, 3. Galaci United 12, 4. Temesvári Informatika 10 pont, 5. Călărași 9 pont, 6. Resicabányai 6 pont, 7. Imperial Wet 4 pont, 8. Jászvásár 1 pont, 9. Marosvásárhelyi City’US (6–29) 0 pont, 10. Sepsi Futsal (5–30) 0.
A szentgyörgyi együttesre pénteken újabb nehéz meccs vár, hiszen a pontvadászat 6. etapjában a Román Kupa-győztes Temesvári Informatikát fogadja. A 18 órakor rajtoló találkozónak a Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont. A forduló további mérkőzései: szombaton Jászvásár–Marosvásárhelyi City’US, vasárnap Imperial Wet–Resicabánya,  hétfőn Galaci United–Călărași, szerdán Déva–FK Székelyudvarhely. (t)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-10-12: Sport - :

Nehezen nyert a magyar válogatott (Labdarúgás, vb-selejtező)

A magyar labdarúgó-válogatott silány játékkal hozta a kötelezőt, és 1–0-ra legyőzte a Feröer-szigetek csapatát a Groupama Arénában a világbajnoki selejtezősorozat utolsó, 10. fordulójában, így a B-csoport harmadik helyén zárt.
 
2017-10-12: Élő múlt - József Álmos:

Első világháborús katonai kitüntetések

Fellapozva a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Székely Nép napilapnak a Nagy Háború éveiben megjelent számait, gyakran olvashatunk főként a vidékünkről bevonult és harctéri szolgálatot teljesítő katonák hőstetteiről és a nekik adományozható kitüntetésekről. Az erre vonatkozó tudósításokat hivatalos hírszolgálat anyagából és a központi sajtóból vette át a lap szerkesztősége, de számos, írói vénával rendelkező, az otthoniak tájékoztatását szükségesnek érző frontharcos küldött a harctéri élményeiről közlésre szánt beszámolót.