Március 15.Egyelőre nem lesz szabadnap

2017. október 12., csütörtök, Belföld
Egyelőre nem lesz szabadnap március 15-e: a szenátusban tegnap épp az erre vonatkozó tervezet megvitatása előtt kért szünetet az SZDP frakcióvezetője, Şerban Nicolae, és amire a szünet lejárt, már nem volt meg a döntéshozatalhoz szükséges létszám a teremben, ezért az ülést felfüggesztették.
 
Tegnap tizenkét törvénytervezet szerepelt a szenátus napirendjén, ebből tízet vitattak meg; az RMDSZ kezdeményezése a március 15-ei szabadnapról az utolsó helyen szerepelt, és még nem tudni, mikor bocsátják majd szavazásra. Elfogadási esélyeiről Tánczos Barna szenátor óvatosan nyilatkozott: „Meglátjuk, amikor a plénumban szavazásra kerül sor, az SZDP támogatja-e vagy sem.”
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2017-10-12: Közélet - Nagy D. István:

Részben átszervezik az adóövezeteket (Sepsiszentgyörgy)

Különösebb vita nélkül, hosszas felvezetés és némi vádaskodás után fogadta el tegnap Sepsiszentgyörgy képviselő-testülete az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) frakciója által benyújtott, az adóövezeti átszervezésre vonatkozó határozat módosítását. A vonatkozó határozattervezetet, amelyet májusban terjesztettek be az EMNP tanácstagjai, végül az önkormányzat városgazdálkodási igazgatóságának szakjelentésében javasolt formában hagyták jóvá.
2017-10-12: Közélet - Fekete Réka:

Elindult a képzés, folytatódik a gyógyítás (Pető-módszer Sepsiillyefalván)

Erdélyben elsőként Sepsiillyefalván indult el a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara határon túli kihelyezett oktatásaként a konduktorképzés, amely egyidejűleg valósul meg a központi idegrendszeri sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációjával a komplex konduktív nevelési rendszer szerint. Az első háromhetes elméleti tanítási tömb után kedden megkezdték a terápiás foglalkozásokat, amelyeken tanulóként részt vesznek a főiskola erdélyi hallgatói is.