Hatodik önkéntes kupaGyőzött a Máltai Ifjúság

2017. október 13., péntek, Nyílttér
Október 7-én, szombaton hatodik alkalommal tartották meg a sepsiszentgyörgyi Önkéntes Kupa-versenyt. A Turulmadár Ifjúsági Iroda által szervezett rendezvényen évről évre Háromszék legsportosabb civil vagy egyházi szervezeteit keresik a szervezők. Ezúttal kilenc csapat versenyzett a legsportosabb önkéntes szervezetnek járó címért.
A vetélkedő jó hangulatban zajlott. Ahogy minden évben, a csapatok idén is érdekes versenyszámokban próbálhatták ki magukat, összesen hat próbán, melyek között ügyességi és stratégiai játékok egyaránt voltak. A délelőtt folyamán a vakond-fociban mérettettek meg a csapatok, délután az XO, tandem, lánctalp és kugli következett egymás után. A versenyszámok teljesítése során a szervezők figyelembe vették a csoportok dinamikáját, összhangját, valamint a csapatjáték szervezettségét is.
A nap végén a Máltai Ifjúság csapata bizonyult a legügyesebbnek, így ők vihették haza a hatodik Önkéntes Kupát. Második az Erdélyi Magyar Ifjak csapata, harmadik a Puskás DT csapata lett.
A szervezők ezúton is köszönik a részvételt a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületnek, a Gyulafehérvári Caritas csapatának a Kari Klubnak, a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének (KOVAKŐ), a sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek (SDFIE), az Ifjúság Klub Mikóújfaluért önkénteseinek, valamint a Kovászna Megyei Vöröskereszt REDHELP csapatának.
Külön köszönet a Kovászna Megyei Vöröskeresztnek, amelynek tagjai nem csak versenyzőként vettek részt a rendezvényen, hanem partnerként az elsősegélynyújtást is biztosították.
A rendezvény támogatói a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, valamint a Bon Sweet Bon Kft.
 
Turulmadár Ifjúsági Iroda
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2017-10-13: Nyílttér - :

Divatról tanultunk

A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum XI. osztályos, szakiskolás diákjaiként, egy RMPSZ pályázat keretében szeptember 18–19-én esélyt kaptunk egy szaktanulmányi útra Budapestre, a Modell Divatiskolába.
2017-10-13: Nyílttér - :

Emlékezzünk Hosszu Zoltánra

Ebben az évben több személyiség születésének 120. évfordulójára tartottak kisebb-nagyobb megemlékezési ünnepséget: Székelyudvarhe­lyen augusztusban Tomcsa Sándor­ra emlékeztek, szeptember Ta­mási Ároné volt.