Reformaraton 500Önmagunkon is kell változtatnunk!

2017. október 13., péntek, Nyílttér
Október 1-jén elrajtolt a Reformaraton 500 rendezvénysorozat a Csillagösvény Egyesület szervezésében. Az Ikafalváról induló rendezvény első nap Kolozsvárt érintve Budapestre érkezett meg.
A fővárosban már össze is állt az alapcsapat Juhos Gábor maratonfutó, Magó Pál operatőr és Bardócz Csaba református lelkipásztor személyében. A rendezvény a „tételhordozók” hitének, együttműködési képességének próbája is, hiszen naponta nagyon zsúfolt menetrendet követve kell összedolgozniuk.
A rendezvény célja, hogy 500 óra alatt a Kárpát-medence több száz településére elvigyék a Luther Márton által 500 évvel ezelőtt írt 95 tétel magyarra fordított változatát. A kerek évfordulón, október 31-én a Szomor Attila siteri lelkész által tervezett, mai modern falragaszokon szereplő tételek több száz protestáns templom falára, ajtajára lesznek kiszegezve, illetve kiragasztva.
A történetiséget megőrizve október 3-án jelképesen elhelyeztük a wittenbergi vártemplom kapujánál a – reformáció szellemiségének megfelelően – magyarra fordított tételeket. Az idegenvezetőt hallgató turistacsoportból kivált egy asszony, aki boldogan fedezte fel, hogy a banneren magyarul olvasható a 95 tétel.
A rendezvény nem titkolt célja az is, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy az egyház minél inkább olyanná változzon, amilyennek az Isten szeretné azt látni. Ehhez mi, akik részesei lehetünk az eseményeknek, annyit tehetünk hozzá, hogy olyanná változunk, amilyennek a jó Isten elképzelt minket. Nem valamin, valakin, hanem magunkon kell változtatnunk.
Wittenbergből a Kárpát-medence felé jövet Pozsonynál a ReforMaraton karavánja az Omega együttes karavánjával találkozott. Egy közös fotó után mindkét csapat folytatta saját útját. Ők éneklik, mi hirdetjük, hogy „égi a fény, az árnyék a földön jár…”
Rendezvényünket a Reformáció Emlékbizottsága támogatja.
 
A Csillagösvény Egyesület Sajtószolgálata
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-10-13: Nyílttér - :

Emlékezzünk Hosszu Zoltánra

Ebben az évben több személyiség születésének 120. évfordulójára tartottak kisebb-nagyobb megemlékezési ünnepséget: Székelyudvarhe­lyen augusztusban Tomcsa Sándor­ra emlékeztek, szeptember Ta­mási Ároné volt.
2017-10-13: Sport - :

Tizenöt pontos vereség Lengyelországban (Kosárlabda, női Európa-kupa)

Vereséggel kezdte második nemzetközi szereplését a Sepsi-SIC, amely a kosárlabda női Európa-kupa első fordulójának csütörtöki játéknapján 84–69-re kapott ki a lengyel Energa Torun otthonában. Annak ellenére, hogy Annemarie Gödri-Părău és Ruzica Dzankic is ott ült a zöld-fehérek kispadján, Zoran Mikes sérülés miatt nem tudta bevetni őket, így a Stoenescu, Wallace, Marshall, Fontaine, Kress ötöst küldte a pályára a Torun ellen. A D-csoport másik meccsén a török Hatay BB hazai környezetben 82–58 arányban győzte le a szlovák Pieštanské Cajky együttesét.