Fizetéses parkolás KézdivásárhelyenA Néppárt ellenzi

2017. október 13., péntek, Közélet
Nem tudták módosítani a tegnapi kézdivásárhelyi tanácsülésen azt a határozatot, amely a fizetéses parkolást szabályozná, az RMDSZ-es és MPP-s önkormányzati képviselők támogatták, a néppártiak ellene szavaztak. Derzsi Gyula alpolgármester tájékoztatta az önkormányzati képviselőket, hogy júniusban rendelték meg a parkolóórákat közbeszerzéssel, de azoknak csak egy része érkezett meg, tehát nem tudni, mikortól kell ismét fizetni a parkolóhelyekért.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
2015 májusától – amióta a csíkszeredai City Parking Kft.-vel Kézdivásárhely vezetősége felbontotta a szolgáltatási szerződést – az egész város területén megszűnt a fizetéses parkolás. Visszatért a régi fejetlenség, mindenki ott állítja meg a járművét, ahol éri. Ezen az áldatlan és szinte már tarthatatlan állapoton szándékszik változtatni az önkormányzat a közeljövőben. A város idei költségvetését úgy állították össze, hogy lehetőségük legyen év végéig beszerezni és felszerelni a parkolóórákat. Ezúttal nem folyamodnak külső céghez, hanem a városháza alkalmazottjaival – a helyi rendőrökkel – tervezik működtetni a fizetéses parkolást, hogy a bevétel helyben maradjon. Tegnap módosítani akarták a fizetéses parkolásról szóló 2017/53-as helyi határozatot, de annak elfogadásához nem volt meg a szükséges kétharmados többség, azaz tizenhárom voks. A gyűlésen jelen levő tizenegy RMDSZ-es és egy MPP-s önkormányzati képviselő mellette szavazott, de az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) négy tanácstagja ellene voksolt, így a döntést a következő tanácsülésre napolták el.
A határozattervezetet előterjesztő Derzsi Gyula alpolgármester azzal indokolta a 2017/53-as határozat egyes cikkelyeinek módosítását, hogy mivel a polgármesteri hivatal nem áfaköteles, ezért nem is tud áfás számlát kibocsátani, és így áfa nélkül kell majd számlázni. Magánszemélyeknek a havi bérleti díj 35 lej, a jogi személyeké pedig 42 lej lesz, az éves bérleti díj magánszemélyeknek 250 lej, jogi személyeknek pedig 300 lej. Czipa Loránd, az EMNP önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy május 18-án délután 15.30 órakor az alpolgármesterrel közösen tartott helyszíni szemlét a Dózsa György, Szőcs József, Kossuth Lajos és Ady Endre utcában, és mindenütt volt szabad parkolóhely, tehát – meglátása szerint – a Gábor Áron téren kívül teljesen indokolatlan a fizetéses parkolás visszavezetése.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2017-10-13: Közélet - Nagy D. István:

Bővült a tűzoltók eszköztára

Több mint kétezerkétszáz sürgősségi esetben avatkozott be az év első kilenc hónapjában a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. A leggyakrabban a rohammentő szolgálat szállt ki terepre, a tűzoltóknak 129 alkalommal kellett a lángokkal harcolniuk. A napokban érkezett meg ugyanakkor Sepsiszentgyörgyre az a különleges konténer, melyet elsősorban földrengéseknél alkalmaznak, de általánosan majdnem minden beavatkozásnál bevethető.
2017-10-13: Közélet - :

Bizakodnak a templomfelújításban

Habár első, augusztus 8-án keltezett átiratában a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség még arról értesítette Lemhény önkormányzatát, hogy a Kézdialmással közösen a Szent Mihály-hegyi barokk templom felújítására benyújtott pályázatuk pótlistára került, szeptember 26-án délután már azt közölték velük, hogy a közeljövőben megkötik az előszerződést, amennyiben tíz munkanapon belül kiegészítik a már letett pályázatot.