Bizakodnak a templomfelújításban

2017. október 13., péntek, Közélet

Habár első, augusztus 8-án keltezett átiratában a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség még arról értesítette Lemhény önkormányzatát, hogy a Kézdialmással közösen a Szent Mihály-hegyi barokk templom felújítására benyújtott pályázatuk pótlistára került, szeptember 26-án délután már azt közölték velük, hogy a közeljövőben megkötik az előszerződést, amennyiben tíz munkanapon belül kiegészítik a már letett pályázatot.

A gyulafehérvári ügynökség öt oldalon keresztül sorolta fel az általa kért kiegészítő iratokat, újabb adatokat. Tegnap Molnár István, Kézdialmás polgármestere arról számolt be, hogy október 6-án estére teljes egészében elkészült a kért iratcsomó, amelyet 7-én el is juttattak Gyulafehérvárra. Azóta semmiféle visszajelzést nem kaptak az ügynökségtől, de az elöljáró abban reménykedik, hogy más kifogásolnivalót nem találnak, és a közeljövőben aláírhatják az előszerződést. (iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2017-10-13: Közélet - Iochom István:

A Néppárt ellenzi (Fizetéses parkolás Kézdivásárhelyen)

Nem tudták módosítani a tegnapi kézdivásárhelyi tanácsülésen azt a határozatot, amely a fizetéses parkolást szabályozná, az RMDSZ-es és MPP-s önkormányzati képviselők támogatták, a néppártiak ellene szavaztak. Derzsi Gyula alpolgármester tájékoztatta az önkormányzati képviselőket, hogy júniusban rendelték meg a parkolóórákat közbeszerzéssel, de azoknak csak egy része érkezett meg, tehát nem tudni, mikortól kell ismét fizetni a parkolóhelyekért.
2017-10-13: Közélet - :

Több fát szállított

A Kovászna megyei rendőrség erdészeti bűncselekményekkel és kihágásokkal foglalkozó osztályának munkatársai ellenőrzés közben tegnap átvizsgáltak egy tűzifát szállító utánfutós tehergépkocsit Sepsikőröspatakon. Kiderült, a rakomány 12 köbméterrel több anyagot tartalmazott, mint amennyi a szállítólevélben fel volt tüntetve. A rendőrök a többletet elkobozták, a szerelvényt lefoglalták, és a megyei főkapitányság székhelyére irányították. A 47 éves gépkocsivezetőt 5000 lejre bírságolták. (sz.)