Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:51
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Kifakadt Rodica Pârvan (Rövidnadrágosan a városházán)

2017. október 13., péntek, Közélet
Viselkedési és öltözködési oktatást tartott a szerdai városi képviselő-testületi ülésen Sepsiszentgyörgyön Rodica Pârvan, a Szociáldemokrata Párt színeiben negyedik mandátumát töltő tanácstag. A napirendi vitát követően felszólaló volt iskolaigazgató azt kifogásolta – és Antal Árpád polgármester fellépését is kérte egyben –, hogy a testületi tagok több esetben lazán kezelik a jelenlétet, és hamarabb távoznak, illetve a nyár folyamán szerinte méltatlan megjelenéssel vettek részt a tanácskozásokon.
Rodica Pârvan a jelenlétet illetően kifejtette: azt tapasztalja, egyre lazul a fegyelem, erre igen jó példa a legutóbbi ülés, amelynek a végére összesen hatan maradtak a teremben (a román pártok frakciójának tagjai, az alpolgármester, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt frakcióvezetője) a kezdéskor jelen lévő „tizenakárhány” tanácstag közül. „Úgy vélem, most, hogy képviselői illetményünk is méltányos szintre jutott, az lenne a legkevesebb, ha végigülnénk a gyűléseket, mivel még a különfélék pont alatt felvetett kérdések is a városról szólnak. Akinek nyomós oka van a távozásra, az jelzi az ülésvezetőnek, ezt előírja a működési szabályzat. A kialakult helyzetet figyelembe véve, javasolnám, hogy a jelenléti naplót ne az ülés elején, hanem annak zárásakor töltsük ki” – fogalmazott. A politikus nevek említése nélkül ugyanakkor felrótta, hogy a nyár folyamán egyes testületi tagok megengedték maguknak, hogy rövidnadrágban vegyenek részt az üléseken. „Én megértem, hogy meleg napok voltak, de úgy vélem, a tiszteletet meg kell adnunk testületi kollégáinknak, de legfőképp azoknak, akik megválasztottak minket. A decens viselkedésnek, viszonyulásnak, megjelenésnek, elsődlegesnek kell lennie” – részletezte. Rodica Pârvan szerint valamilyen szabályzat is hasznos lenne, mely előírná a megjelenési kötelezettségeket, és ennek kapcsán arra kérte a polgármestert – akit egyébként értékelt, elmondva: az öltözködésében nem talált soha kivetnivalót –, lehetőségeihez mérten járjon közben.
Az önkormányzati képviselő  felvetéseire Antal Árpád kifejtette: ami az ülésekről való távozást illeti, a maga részéről – mivel az említett tanácskozást ő is hamarabb elhagyta – annyit tud mondani, hogy ezek hosszát nem lehet megítélni, több esetben előfordult már, hogy kénytelen volt távozni, mivel máshol is várták. Hivatali programja eléggé összetett, ezért nincs mindig lehetősége kivárni a tanácskozás végét. Ami az öltözködést illeti, Antal Árpád szerint ez egy vitatható kérdés. Sajnos, hajlamosak vagyunk egy személy hajhosszát, öltözködését nézni, és nem azt, hogy mi van a fejében, illetve mit tesz. „Különböző generációkhoz tartozunk, azok, akik itt ülünk, egyénileg másként gondolkodunk, eltér az ízlésünk, a viselkedésünk, szemléletünk sok mindenben. Egy szegmentált társadalomban élünk, és előfordulhat, hogy azok, akik rövidnadrágban jelennek meg, akár egy szélesebb közösséget képviselnek. Mi itt a város összes lakóját képviseljük, ideértve a rövidnadrágosokat is, és a tolerenciának erre a területre is ki kell terjednie. Személy szerint fontosabbnak tartom, mi van az emberek fejében, hogyan viselkednek, illetve mit tesznek le az asztalra” – szögezte le Antal Árpád. Ami a képviselő javaslatát illeti, hozzátette: neki még szavazati joga sincs ebben a testületben, ezek után elrugaszkodott elvárásnak tekinti, hogy beleszóljon abba, hogy valamely frakció tagjai öltözködésére nézve akár kritikával éljenek. Ami a tanácsosok egymás iránti tiszteletét illeti, az elöljáró megjegyezte: a jelenléten túl legalább annyi­ra fontos lenne, hogy egyes képviselők ne éljenek vissza a többiek idejével, feleslegesen meghosszabbítva az üléseket. Rodica Pârvan kifejezetten elégedetlennek tűnt a válasszal, úgy vélve, ez a mentalitás a további hanyagságot és a fegyelmezetlenséget fogja erősíteni, míg végül odajut a testület, hogy egyesek már fürdőruhában is megjelennek, olyan alapon, hogy meleg van.
Hozzászólások
2017. október 13.
péntek 06:55
Bugsbunny
642 hozzászólás
Valóban hülyeségeket beszél AAA. Ha csórén jelenek meg a gyűlésen akkor azt jelenti, hogy ez normális mert a nudistahajlamúakat képviselem. He ? Rodicanak most igaza van. Hogy néz ki, hogy mint a majmok, szőrős lábbal sétifikálunk a hivatalokban ? S üljétek ki azt a qrva ülést, hát mi a xarért fizetünk ? Hivatali programja elég összetett ? Hát kérem szépen, a pilóta sem hagyja el a repülőt menet közben. A tanár sem mutogatja troglodita vonásait az iskolában, az orvosnő sem fogad bikiniben, a pap sem mutatja meg a palást alatti rövidnadrágját ha meleg van. Vakkants egy cseppet rá a fiatal farkasokra AAA ! Ez nem tolerancia kérdése hanem bunkóság, neveletlenség, pofátlanság, nemtörődömség haver.

2017. október 13.
péntek 07:43
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Na ne legyetek már ilyen kicsinyesek.A maminak beindultak az ösztönök amikor férfilábat látott és három-négy órán keresztül kellett szárazon nyeljen a tanácsülésen, annélkül hogy a vibrátort elő tudta volna halászni egy picit a retikülből.Megesik ez ilyen alkonyat felé közeledő hölgyekkel, mert a lenyugvó napnak is van ereje.
Hahahahahahaha.

2017. október 13.
péntek 08:25
lacafaca74
4413 hozzászólás
Az alkalmazottak mehetnek rövid gatyában a hivatalba? Nem hiszem. Akkor a tanács tagok se legyenek kivételek. Létezik könnyű, szellős hosszú nadrág is. Tudom én is hogy nem a ruha teszi az embert, de nem szép látvány egy papucsos, bermudás tanácsos, bármilyen lezsereknek is akarunk tűnni.

2017. október 13.
péntek 08:30
avalaki
179 hozzászólás
Rövid nadrág nem tetszik, de újságot olvasni a gyűlés alatt rendben van? Én egyetértek a polgármesterrel.

2017. október 13.
péntek 08:40
doboa61
2780 hozzászólás
Triviális követelmény egy választott tisztségviselőtől, hogy tudjon alkalomhoz illő módon megjelenni. Akinek nem volt gyerekszobája, vagyis illetlenkedik, azt fel kell fektetni a térdünkre és jól el kell fenekelni. Ha már a saját szülei idejében nem tették meg.

2017. október 13.
péntek 09:00
zikkurat
264 hozzászólás
ha Parvannénak igaza van - márpedig valószinű, hogy most igen - akkor ez az észrevétele arról árulkodik, hogy némely tanácsosok (megjelenési és jelenléti problémáikkal) eléggé hajlamosak a felületességre, a következetlenségre, netalán a linkségre.
ejnyebejnye ne légy ennyire szemtelen, egy idősödő nőt, nemzetiségtől függetlenül tisztelni kellene! Nem védem az amugy eléggé sz@rkavaró Parvannét, de a nőnek kijáró tisztelet őt is megilleti!

2017. október 13.
péntek 09:23
tihi
1775 hozzászólás
Micsoda primitív tanácstagjaink vannak.És még várjuk a haladást !!

2017. október 13.
péntek 09:33
tiger
195 hozzászólás
Már nem lehet sok hátra addig amíg clogs gummipapucsban fognak megjelenni az üléseken.

2017. október 13.
péntek 09:35
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
zikkurat, te ha hallanád hogy ez a némber hogyan beszél a magyarokról, leesnél a székről azon nyomban.
A kioktatásaidat meg a kölykeidnek tessék megtartani, nem vagyok kiváncsi rájuk.Mert alapvetően mindent vissza lehet vezetni a biológiára.


2017. október 13.
péntek 10:50
kukujza
588 hozzászólás
Ki kéne tenni a rövid nadrágosok képit a hivatal falára, aki ennyire tiszteli a hivatását és az embereket, akik beválasztották, vagy csak a fizetést felvenni mentek be,? Persze, hogy igaza van Parvannak és akkor is igaza volt, amikor a lasás melletti fizetéses parkolásért reklamált, de amit persze fel se vettek a hatalmasak.

2017. október 13.
péntek 10:54
kukujza
588 hozzászólás
ejnyebejnye- már sokszor megfigyeltem, hogy nem tudsz racionálisan gondolkozni, összekevered a szezont a fazonnak...itt egy tényről van szó, mi köze van, hogy mit mond a magyarokról, vagy mit tudom kiről. Nem kérek magyarázatot.

2017. október 13.
péntek 11:39
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Akkor ne is okoskodj, te fonnyadt ribizli vagy mi vagy.
Meg mi az hogy "lasás" melleti parkolás?
Még irni se tudsz helyesen nyavajás.Mars vissza az elemibe.

2017. október 13.
péntek 11:42
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
képit?????? az képét.
Te beszélsz racionalitásról ? Aki irni se tud?

2017. október 13.
péntek 11:43
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Megnevetettél, de nagyon.És akkor válaszolok neked amikor akarok és úgy ahogy akarok.KI vagy te hogy nekem megszabd mit csináljak.Ha háborút akarsz ,megkapod, fonnyadt erdei gyümölcs.

2017. október 13.
péntek 13:46
zikkurat
264 hozzászólás
hát ejnyebejnye elég ejnyebejnye véleményem kell legyen rólad/önről. Csak úgy könyökből lehűlyézni, lenyavajázni mindenkit aki nem fúj veled egy követ? Szép dolog ez?? külömböznek a véleményeink te átok, de azért tisztelnünk kellene egymást! Na és ami a kioktatást illeti a jó pap holtig tanul? Ja, hogy nem szeretsz papolni? az meglehet, meglátszik rajtad. Szerintem neked még Parvanné is adhatna egy-két magánórát, hogy a "cei șapte ani de acasă"-t behozzad!

2017. október 13.
péntek 22:46
belaba
1652 hozzászólás
Parvan aszony hejesen cselekedet amikor felhoszta a temat en se jartam bugyison gyulesbe a Ceu vilagba.

2017. október 15.
vasárnap 17:11
leoparduc
249 hozzászólás
Ejnyebejnye ezt elbasztad, a kokojza az nem ribizli... :P

2017-10-13: Közélet - Farkas Réka:

Visszatérni a Kolozsvári Nyilatkozathoz (BÍró Zsolt Sepsiszentgyörgyön)

Huszonöt éves a Kolozsvári Nyilatkozat, mely mérföldkő volt az erdélyi magyar politizálásban, ideje lenne leporolni, aktualizálni és ismét a román közvélemény elé tárni a magyar közösség igényeit – nyilatkozta tegnap Sepsiszentgyörgyön Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke. Meglátása szerint ez a lépés azért is időszerű, mert ma Romániában a hangulat igencsak hasonlít a negyedszázaddal  ezelőttihez.
2017-10-13: Kármentő - Kuti János:

Milyen a jó miniszter?

Teljesen más rendszert kell kitalálni a miniszterelnök és a miniszterek kinevezésére. Ha például valaki ellen éppen csak bűnvádi eljárás folyik, arra érvényes az ártatlanság védelme, tehát nyugodtan ülhetne egy miniszterelnöki vagy miniszteri bársonyszékben, amíg nem kell börtönbe vonulnia.