Trump az atomfegyverzet növeléséről beszélt

2017. október 13., péntek, Világfigyelő
Az NBC televízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Donald Trump amerikai elnök a nyáron az Egyesült Államok nukleáris fegyverzetének erőteljes növelését vetette fel.
Az értesülés szerint az elnök még július 20-án nemzetbiztonsági tanácsadóival tartott megbeszélésén szorgalmazta az atomarzenál növelését. Az NBC a szobában jelen lévő három, meg nem nevezett tisztségviselőre hivatkozva közölte, hogy Trump az amerikai nukleáris robbanófejek számának mintegy tízszeresére növelését vetette fel. Tette ezt azután, hogy tájékoztatták őt arról: az Egyesült Államok atomrobbanófejeinek száma az 1960-as évekbeli 32 ezerről négyezerre csökkent. Trump megjegyezte: nagyobb készletet szeretne. A megbeszélésen az NBC szerint jelen volt Joseph Dunford, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke és Rex Tillerson külügyminiszter is. A jelentés szerint valamennyien meglepődtek Donald Trump javaslatán, és a külügyminiszter ekkor minősítette negatívan Donald Trumpot. Ez a minősítés napok óta témája egyes sajtóorgánumoknak. Maga Rex Tillerson már cáfolta, hogy valaha is az „idióta” kifejezéssel illette volna az elnököt. Az elnök két Twitter-bejegyzésben reagált az NBC információira. Az elsőben hamis hírnek és merő képzelgésnek minősítette ezeket, a másodikban pedig felvetette, hogy felül kellene vizsgálni az NBC működési engedélyét.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-10-13: Világfigyelő - :

Barcelonában az egységért tüntettek a spanyol nemzeti ünnepen

Spanyolország egységéért tüntetve tízezrek vonultak utcára tegnap Barcelonában a spanyol nemzeti ünnepen, amelyet az amerikai kontinens felfedezésének emlékére tartanak ezen a napon. Katalónia, igen, Spanyolország, szintén – ezzel a jelszóval hirdette meg az eseményt a Katalán Civil Társadalom (SCC) nevű szervezet.
2017-10-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, anyós, testvér, szomszéd,
özv. DEMETER PIROSKA
(született FETÉS)
szerető szíve életének 87. évében 2017. október 13-án megszűnt dobogni.
Drága halottunkat utolsó útjára október 16-án 14 órakor kísérjük a családi háztól a kilyéni református temetőbe.
Emléke örökre
bennünk él.
A gyászoló család
19723