Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 06:18
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Az európai integráció felgyorsításáért

2017. október 16., hétfő, Világfigyelő
A visegrádi országok – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – államfői kiálltak a nyugat-balkáni országok európai integrációjának felgyorsítása mellett Szekszárdon, ahol kétnapos tanácskozást tartottak a hétvégén.
A biztonságpolitikával, a körforgásos gazdasággal és az információs technológiával kapcsolatos együttműködésről folytatott tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón Áder János, Magyarország köztársasági elnöke hangsúlyozta: a tanácskozáson egyetértettek abban, hogy fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán integrációját, világos feltételeket kell szabni az európai uniós csatlakozáshoz, és egyértelmű határidőket kell felállítani. Hozzátette: a térséget megoldatlan – például területi, a kisebbségeket érintő és vallási természetű – viták jellemzik, az utóbbi időben ráadásul a migrációs nyomás és a radikális iszlám befolyásának érzékelhető mértékű növekedése is további gondot jelent. Áder János szerint aggodalomra ad okot a régió helyzete, ezért cselekedni kell, és a konfliktus megelőzésének legjobb módszere a térség európai uniós integrációjának felgyorsítása.
Miloš Zeman cseh köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Bosznia-Hercegovinában terjed a radikális iszlám, amit Szaúd-Arábia finanszíroz, és ez nem az országok fellendülését segíti. Megjegyezte azt is: az EU-országok nem ismerték el egységesen Koszovó önállóságát. Andrej Kiska szlovák elnök azt mondta: a hat nyugat-balkáni ország között történelmi feszültségek vannak, de összeköti őket, hogy egyaránt részesei szeretnének lenni az Európai Uniónak. Bosznia-Hercegovina számára fel kell mutatni a fényt, ami azt jelenti, az unió számít rájuk a szükséges reformok megvalósítása esetén. Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök kifejtette: határozottan kell beszélni arról, hogy az unió nyitott azon államok számára, amelyek felkészültek a csatlakozásra. A határidők felállítására azért van szükség, hogy a csatlakozni kívánó országok társadalmainak legyen ambíciójuk minél magasabb szintet elérni a gazdaságban, a korrupció elleni küzdelemben és a demokratikus intézmények kiépítésében – tette hozzá. „Nem nézhetünk az EU-ra úgy, mint egy zárt klubra. Az unió dinamikus, nyitott szervezet, és mi azt szeretnénk, hogy gazdagságot, békét és nyugalmat biztosítson a tagországok számára” – jelentette ki.
Hozzászólások
2017. október 16.
hétfő 11:54
Ferencz
13769 hozzászólás
A "hadd dögöljön meg a szomszéd kecskéje is " alapon?

2017. október 16.
hétfő 12:24
huszita
213 hozzászólás
A magyar kormány rendíthetetlenül küzd a muszlimok integrálásáért Európába.

2017. október 16.
hétfő 12:55
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Megint elgurult a kis bigyód s nem vetted be reggel a Xanaxot, úgy látom.Hol irja hogy a magyar kormány be kéne fogadja az összes mocsok terroristát? Csak azért mert valaki előre megirta a forgatókönyvet és Európára akarja eröltetni a sok mocsadékot amelyek majd elvágják a torkunkat?
Mi van libsikém, ha a gazdáid azt akarják, mi nem szabad racionálisan gondolkozzunk?
Mert amit a hozzád hasonszőrüek csinálnak most , a tolerancia meg emberségesség meg bla bla bla leple alatt, annak kemény következményei lesznek a közeljövőben.És , amint azt annyiszor elmondták , különbséget kell tenni azok között akiknek lebombázták a házát és egy szál alsónadrágban fut és aki 7000-8000 euróval érkezik, kemény , utolsó generácios maroktelefonnal.Kilóg a lóláb, de nagyon az egész történetben.
A cél Európa meggyengitése és elpusztitása.

2017. október 16.
hétfő 13:06
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
És még egy dolog - a muszlimot nem lehet integrálni.Ott , ahol masszivan betelepedtek , egész lakónegyedeket sajátitottak ki, a nyelvüket használják, nem hajlandóak az anyaország nyelvét megtanulni, teljesen öntörvényüen élnek és sajnaos megvan az a tulajdonságuk hogy amikor majd ök lesznek többen akkor lépni fognak.

2017. október 16.
hétfő 13:55
huszita
213 hozzászólás
Akkor miért küzd a magyar kormány a visegrádi négyek vezéralakjaként a balkáni muszlimok integrálásáért?
Mert ott jónéhány muszlim él, akik még nem tudtak befurakodni Európába, hanem kecskét legeltetnek.

2017. október 16.
hétfő 15:49
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Valaki azt is kell csinálja, hanem honnan innál kecsketejet?

2017. október 16.
hétfő 18:52
huszita
213 hozzászólás
Elevenre tapintottál.
Én a kecskékkel vagyok, a politikusokkal szemben

2017. október 17.
kedd 08:07
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Nem jól fejezted ki magad ejsze -te a magyar politikusok ellen vagy .A románok lophatnak 60 millió eurókat, arról nem rebegsz semmit se.

2017-10-16: Belföld - :

Tőkés Lászlót megerősítették elnöki tisztségében (Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács)

Újabb kétéves elnöki mandátumot kapott Tőkés László európai parlamenti képviselő az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozsváron megszervezett küldöttgyűlésén szombaton.
2017-10-16: Sport - Miska Brigitta:

Egy hónap után szerzett pontot a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

Az újonc Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott az Astra Giurgiu csapatával az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Tineretului Stadionban. A piros-fehér mezesek legutóbb szeptember 16-án a Temesvári Poli ellen szereztek pontot, az idényben ez volt a hetedik mérkőzésük, amelyen nem szereztek gólt.