A szabályok betartását vizsgálták

2017. október 17., kedd, Belföld

Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész múlt heti meghallgatása után tegnap az Igazságszolgáltatási Felügyelet illetékesei is ismertették álláspontjukat az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél végzett ellenőrzésről.


A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi szakosztálya előtt a felügyelet vezetőhelyettese, Gheorghe Stan a Kövesi által mondottakra reagálva kifejtette: a főügyész nyilatkozataival azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a vizsgálóügyészek nem a hatáskörüknek megfelelően jártak el. Stan rámutatott, a dossziék ellenőrzésekor nem a bűnügyi kivizsgálások tárgyára voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy az ügyészek betartották-e az eljárási szabályokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 774
szavazógép
2017-10-17: Belföld - :

Felavatták a Kálvineumot

Zilah református magyarsága hetven évvel a felépítése után vehette igazán birtokba a közadakozásból épített Kálvineum oktatási és művelődési központot és kollégiumot.
2017-10-17: Közélet - Hecser László:

Elbukik a pályázat? (Barót)

Nem jó csillagzat alatt született a két baróti park korszerűsítési terve: immár másodszor is elvetélni látszik a 8,5 millió lejes beruházás. A technikai és gazdasági mutatókat megszavazták, a pályázat egyik feltételének mondott városi zöldövezeti nyilvántartó elfogadásához azonban nem volt meg a szükséges kétharmados többség.