Sepsiszentgyörgy, 2018. január 19., péntek 15:42
Köszöntjük Sára, Máriusz nevű olvasóinkat!

Őrtüzek az autonómiáért (Gyülekezőre hív az MPP)

2017. október 20., péntek, Közélet
Albert Levente archív felvétele
Albert Levente archív felvétele
A Magyar Polgári Párt, valamint Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő is csatlakozik a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs által Égjenek újból az őrtüzek címmel megfogalmazott felhívásához, és felkérnek mindenkit, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez és vegyenek részt a megmozduláson.
 
A honatya szerint olyan cselekedetről van szó, amely a területi autonómia megvalósulását szolgálja, ezért Székelyföldön mindenkinek fel kell vállalnia, felül kell emelkedni a sérelmeken, megmutatni: ebben a kérdésben egység van, nincsenek nézeteltérések. Az MPP testületileg jelen lesz a különböző helyszíneken, ahol az őrtüzek fellobognak, és remélik, hogy az RMDSZ és  az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői is hasonlóan járnak el. „Az egyre erősödő magyarellenesség ellen csak közösen, erőt felmutatva lehet fellépni, tegyük ezt október 29-én is Székelyföld-szerte” – fogalmazott Kulcsár-Terza József. (ndi)
Hozzászólások
2017. október 20.
péntek 06:24
Bugsbunny
642 hozzászólás
Kisebb tűzön is megsült volna a szallona. Kár a fáért.

2017. október 20.
péntek 06:49
tihi
1775 hozzászólás
NE SAJNÁLJÁTOK EZEN NEMES ESZMÉÉRT A FÁT (válasz bugsbolondnak,bocs.akarom mondani bugsbunnynak) )... több hektár erdőt megér a cél ! Soha nem volt megalkuvó a székely nép,hát az önrendelkezésért és a magyargyűlölet ellen is álljunk ki székelyesen,becsületesen és öntudatosan !!

2017. október 20.
péntek 09:17
zikkurat
264 hozzászólás
tihi, valamikor nem volt megalkuvó a székely, ma már sajna nem így van. Vagy inkább fogalmazzuk úgy, hogy nem éppen megalkuvó, de szófogadó?!
Csíki András ha a valós helyzetet nézzük a hiányt betömni vágyó, tenniakaró, elszánt, az űgyért buzgolkodó székely sajna túl kevés - azaz kevesen vagyunk. S ezt a keveset is folyton lenyomják éppen azok akiknek hivatása lenne e népet felemelni!

2017. október 20.
péntek 11:43
dinibacsi59
8 hozzászólás
na már most,sok értelmét én sem látom az örtüzeknek,de ártani biztos,hogy nem ártanak....semmi rossz nincs abban,hogy ha kimegyünk,találkozunk barátokkal,ismerösökkel,megbeszéljük a mindennapok dolgait,szidjuk egy kicsit a politikusokatés ha ugy adódik,nyulat sütünk nyárson!!

2017. október 20.
péntek 12:12
trovacsek
2517 hozzászólás
Sokan fognak szidni azért amit most leírok:sajnos fél téglával veregetjük a "mejjünket",hogy münk milyen székölyök es vagyunk,de ha megnézzük a hétköznapi realitást,sajnos még egyszer,egy szállal sem vagyunk jobbak mint a románok,vagy más közép-kelet európai nép.Hányszor volt dolgom "smekker" székellyel,szavát be nem tartó székellyel,saját fajtáját kizsákmányoló székely patronnal!Addig amíg nem vagyunk képesek elismerni a gyengéinket,hibáinkat,addig tanulni sem tudunk belőlük,javítani sem tudunk rajtuk.A legkézenfekvőbb példa,hogy olyan vezetést vagyunk képesek hatalmon tartani amely sajnos a kollaboráns jelzőt rég kimerítette,nem vagyunk képesek arra,hogy legalább sorainkból egy valamire való vezetőt(ket) kitermeljünk,marad az udemeré 4ever!Ezek vagyunk münk,a székölyök,sajnos.Látjátok feleim zümtükkel,hogy mik vagymuk...

2017-10-19: Sport - :

Hét gólt vágott a Liverpool (Bajnokok Ligája)

A Liverpool idegenben kiütötte a szlovén Maribor csapatát, míg a Szpartak Moszkva otthon könnyedén győzött a Sevilla ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Az E-csoportban a Liverpool átvette a vezetést, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Szpartak együttesét.
2017-10-20: Közélet - :

Székelyföldnek megfelelne Katalónia autonómiája

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint Székelyföld számára modellértékű az az autonómia, amellyel Katalónia rendelkezik Spanyolországon belül, és amely – az utóbbi hetek fejleményei szerint – a katalánoknak nem elég.