Sepsiszentgyörgy, 2018. január 19., péntek 15:38
Köszöntjük Sára, Máriusz nevű olvasóinkat!

Orbán Viktor: Mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartozunk

2017. október 24., kedd, Világfigyelő
Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Budapesten a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.
A kormányfő beszéde elején – miután köszöntötte azokat, akik átérzik, hogy a magyar a szabadság népe, „egy különleges szabadságnemzet” – kiemelte: eshet eső, fújhat metsző szél, jöhet könnygáz vagy lovas roham, „összegyűlünk, mert éljünk bárhol is a világon, ma emlékezni akarunk”. Jöjjenek a labancok, a muszkák, a németek vagy a szovjetek, „a saját szabadságunkat mindig nekünk kell megvédenünk, más sohasem fogja” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, megjegyezve: a magyarok megszokták, „mifelénk a felszabadítás egy újabb megszállás kezdete”. „1956-ban az a csodálatos ország bontakozott ki az elnyomás félhomályából, amire mindig is vágytunk” – folytatta, kijelentve: a forradalom nemzeti forradalom volt.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy „a nyugatiak, ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették. (...) Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében”. Hangsúlyozta: „azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk”, hiszen a magyarok ezer éven át őrizték Európa határait és küzdöttek nemzeti önállóságukért. „Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik” – mondta, kijelentve: „azért nem értenek bennünket Brüsszel­ben ma sem, mert már akkor sem értettek”.
Szavai szerint ma azt a napot ünnepeljük, amikor sok millió magyar egyszerre ismét ráébredt: „bár különböző életeket élünk, mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartozunk”.
Az emlékezés segít – fejtette ki a miniszterelnök – farkasszemet nézni „mai életünk igazságával” is: az igazság az, hogy a kommunizmus után 30 évvel ismét van olyan világerő, amely az európai nemzeteket egyszínűvé és egyenállagúvá akarja gyúrni. „Az igazság az, hogy most, három évtized után újra veszély fenyegeti mindazt, amit Magyarországról és a magyar élet rendjéről gondolunk” – hívta fel a figyelmet.
Szerinte a szabadság 1990-es kivívása után most újra történelmünk fordulópontjához érkeztünk. Mint mondta, „hinni akartuk, hogy a régi bajok már nem térhetnek vissza”, hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett „homo szovjeticust” faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő. Most pedig elképedve látjuk, hogy „a globalizmus erői feszegetik az ajtónkat, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket” – fogalmazott a kormányfő.
Európát elvakították hajdani sikerei, és úgy szorult vissza a világszínpadon, hogy észre sem vette. A kormányfő szerint ennek belátása helyett „bosszúhadjáratokat indítottak” azok ellen, akik a szellemi önfeladás és a nihilizmus veszélyeire figyelmeztetettek. „Kevesen éltük túl ezeket a büntetőhadjáratokat” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a gőg vezette bele Európát a szellemi, gazdasági és politikai zűrzavarba.
Orbán Viktor szerint az európai emberek, köztük a magyarok is torkig lettek azzal, hogy a globalizációt ellenállhatatlan erővel fogadtassák el velük. Kifejtette, a 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel. Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Nincs szilárd szerkezetük, de van kiterjedt hálózatuk. Gyorsak, erősek és brutálisak – tette hozzá.
Orbán Viktor azt mondta, amíg Brüsszel nem nyeri vissza szuverenitását, addig Európa kormánykerekét sem lehet a helyes irányba fordítani. Hangsúlyozta, most dől el, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük irányítását a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól. Orbán Viktor kijelentette, biztonságos, méltányos, polgári, keresztény és szabad Európát akarunk.
„1956-ban megmentettük a nemzet becsületét. 1990-ben visszavettük a szabadságunkat. 2010-ben pedig a nemzetegyesítés útjára léptünk. Nekünk senki sem mondhatja, hogy lehetetlen” – fogalmazott. A miniszterelnök azt mondta, mi tudjuk: a népvándorlást meg lehet állítani, a globalizációt féken lehet tartani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, a pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni, az európai egyesült államok őrült ötletére kényszerzubbonyt lehet húzni. Hozzátette: ehhez csak az kell, hogy Közép-Európában a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a románok és a magyarok összefogjanak.
Hozzászólások
2017. október 24.
kedd 14:31
ejnyebejnye
1572 hozzászólás

Na ez kemény.Kénytelen vagyok átmásolni

Jurák Kata üzenete a libsiknek: NEKÜNK KELLENE TÜNTETNI, ELLENETEK!

Nekünk már csak ilyen ellenzék jutott: még tüntetni sem képesek egységben, szétszakadt hordákban skandálják majd a szokásos “diktatúra!” “Orbántakarodj” “Szólásszabadságot” a nagy elnyomó rendszerben, ami még rendőri biztosítást is ad melléjük, nehogy bajuk essék. Nekünk, magyaroknak olyan ellenzékünk van, akik nem a hazáért vonulnak utcára, hanem öncélú kedvtelésből. Európához akarnak tartozni, ahol “nincs elnyomás”, ledöntenék a határkerítést, hogy migránstömegek százezrei vonulhassanak át rajta.
A mi ellenzékünk szeret üvölteni, hallatni a hangját. “Nem maradunk csendben”- még a rendezvényüknek is ezt a címet adták. Ne is maradjatok, üvöltsetek teljes hangon, mi addig dolgozunk. Tudjuk, nagyon is jól tudjuk, hogy mennyire fáj nektek, hogy mi mégsem ültünk fel a provokációnak, a rendőrök nem vágtak vissza, amikor “öljétek a ***** rendőrt” kiáltással mentetek zászlórudakkal a sorfaluknak, tűrték, hogy megdobáljátok őket palackokkal, leköpjétek őket. Őket, akikhez azonnal futtok, ha benneteket sérelem ér. Abból meg van bőven, igaz? Benneteket megütnek, bántanak, aztán valahogy mindig kiderül, hogy mégsem úgy volt, vagy meg sem történt. Szeretitek színezni a dolgokat, színes társadalomban akartok élni. Nektek nem jó a keresztény, európai értékrend, nektek szép, új, szivárványos világ kell, ahol mindenki olyan, amilyen lenni szeretne. Ha férfi és nőként akar élni, hadd tegye, igaz? Mégis olyan nehezen fogadjátok el, hogy mi, a csendes többség nem úgy akarunk élni, ahogyan Ti elképzelitek. Ettől persze rögtön hisztirohamot kaptok, mert amúgy mit is képzelünk mi, jobboldali, konzervatív beállítottságú emberek, hogy ellentmondjunk nektek? És akkor jöttök a megbélyegzéssel: náci, fasiszta, kirekesztő, diktatórikus, elnyomók vagyunk, kormánypropagandisták, így tényleg fel kell szabadítanotok bennünket, a népet. Mert ti tudjátok, hogy a nép mit akar. Szabadságot, diktatúra helyett, igaz? Olyat, amiben azonnal lámpavasra lógatnátok, kibeleznétek, börtönbe vetnétek azokat, akik nem úgy gondolkodnak, ahogyan ti. Nektek semmi és senki nem számít, csak az, hogy romboljatok, tomboljatok, hallassátok a hangotokat, eláruljátok a hazátokat. Igen, hazaárulók vagytok Niedermüller Péterrel, Jávor Benedekkel és Ujhelyi Istvánnal az élen. De mégsem vagytok börtönben, nem aláztak meg emberi méltóságotokban benneteket…ebben a fenenagy diktatúrában a csendes többség elnézi nektek, hogy más világban éltek, aminek nincs sok köze a valósághoz. Ebben a diktatúrában a csendes többség hagyja, hogy szidjátok, rászálljatok, megbélyegezzétek nem csak őt, hanem a gyerekeit is az embernek. Ebben a diktatúrában mi, a csendes többség nem vertünk ronggyá benneteket, amikor ti megtámadtátok a mieinket, a mi újságíróinkat, a mi aktivistáinkat vagy amikor azt a kormányt szidjátok és azt a miniszterelnököt, amit mi, a nép, a többség választott meg. De nektek elegetek van és polgári engedetlenséget akartok, blokádokat húzni és épületeket elfoglalni…Nektek van elegetek? Miből? Abból a diktatúrából, ami elnézi, hogy mocskolódjatok kedvetekre? A “Fasiszta”, “Geci” “Orbánból?” Akit rajtatok kívül mindenki Európa megmentőjeként emleget, igazi államférfiként beszélnek róla még Amerikában is? Ahol szeretett Soros Györgyötöket Sátánnak nevezik…de persze ezt is csak mi találtuk ki, igaz? Mint a Soros-tervet, amit még leírva látva sem hisztek el, hogy létezik. Igen, ez megy nektek: a tagadás, a csúsztatás, a mismásolás. És a tüntetés, rendbontás, erőszak…

Nekünk van elegünk, kedves liberális, balliberális, LMBTQ..xyz társadalomban hívő, posztmodern ultragenderalista polgártárs, belőletek. És nagyon kérünk benneteket, hogy a nemzeti ünnepünket ne gyalázzátok meg azzal, hogy tüntetésnek meritek nevezni azt, amit ti csináltok. Ti nem vagytok hasonlóak azokhoz, akik a szabadságukért küzdöttek. Ne merjétek az 56-os hősökhöz hasonlítani magatokat, mert fogytán a béketűrésünk.

Igen, nekünk van elegünk a hazaárulók csapatából, akik minden nemzetközi fórumon mocskolják Magyarországot. És nekünk kellene tüntetni, ellenetek. Hogy takarodjatok el innen, más országba, oda, ahol “nincs elnyomás”, ahol “meg lehet élni”, ahol “nem lop a kormány” …igen, menjetek el, nincs szükségünk rátok. Mi békében akarunk élni, biztonságban, a saját országunkban, a saját demokráciánkban, azzal a kormánnyal, amit mi választottunk. És mi elégedettek vagyunk a munkájukkal, köszönjük az elmúlt évek munkáját, a rezsicsökkentést, a családtámogatást, az ingyenes tankönyvet, étkezést, a nyugdíjreformot, a devizások megsegítését, az adókedvezményeket és hálásak vagyunk az önkormányzatok adósságkonszolidációjáért, azért, hogy biztonságban élünk, nincs terrorveszély. És nekünk, magyaroknak mégis folyamatosan harcot kell vívnunk, meg kell védeni az országunkat. Tőletek. És nem értjük, hogyan mertek korrupcióról beszélni, pontosan ti, kedves szocialisták. És hogyan mertek bármilyen reformot számon kérni rajtunk, kedves liberalisták? És stadionozni és egészségügyezni pont ti, a vizitdíjatokkal és szétlopott kórházakkal, tönkretettetek mindent, bármihez nyúltatok.
És ha ennyire rossz, ha ilyen nagyon…elfogadjuk, hogy ti így élitek meg, hogy nem tudtok szabadon rabolni, garázdálkodni, hazudni, korlátozni másokat…biztosan szörnyű lehet, hiszen az a ti közegetek. Megértjük, hogy fáj, nagyon fáj az igazság vagy amikor a tényekkel szembesítünk benneteket. Rögtön utcára is vonultok, szervezkedtek, fontoskodtok. Mert jogotok van hozzá.

De holnap nekünk is jogunk van a békés megemlékezéshez. Tartsátok tiszteletben.

(jurakkata.blogstar.hu)


2017. október 24.
kedd 15:07
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
a huszita fasiszta féléknek ajánlom "meleg" szeretettel.

2017. október 24.
kedd 18:42
Ferencz
13769 hozzászólás
Na, meg a hetvenvalahányféle "nemi irányúltakról" se feledkezz meg? Ők a társadalom eddigi alapját képező erkölcs kinevezett lerombol hadosztálya! Az eszement feministákkal karöltve.

2017. október 24.
kedd 18:53
huszita
213 hozzászólás
Hát, igen.
Ez az orbanizmus igazi eredménye:
Az ország egyik fele menjen el, mert hazaáruló.
Legyen migráns, mert a szülőföldjén csak annak van helye, aki véresre tapsolja a tenyerét és rekedtre kiabálja magát, éltetve szeretett a Kárpátok legnagyobb géniuszát.
Melyik nyugati országban nevezik Orbánt Európa megmentőjének????
Az iromány összetákolója az őrültek házából szabadult ki.
Az értelmesebb fiatalok már el is mentek.
És a diákok döntő többsége az első adandó alkalommal el akar menni Maci Laci birodalmából.

2017. október 24.
kedd 19:24
huszita
213 hozzászólás
Ezek a semmirevalók, akik azért vannak megsértődve, mert nekik nem csurrant a nemzeti osztogatásból ( ezer hektár földek, zsíros állások, trafikok...), mind hazaárulók.
Magyarország migránsmentes övezet, cigánymentes övezet , zsidómentes övezet, hazaárulómentes övezet, ez az új konzervatív, nemzeti alapeszme.
Ugyebár, van néhány millió hazaáruló, aki nem hajlandó szót fogadni a törzsfőnöknek.
Rengeteg energiát lehetne előállítani azzal, ha zsírjukban sütve, krematóriumban lennének elégetve.
Két legyet egy csapásra!
Megszűnne a hazaárulás és sokezer megawatt energia, plusz sok vagon szappan keletkezne.
A hátrahagyott vagyonkájukon meg osztozhatnának az igaz magyar hazafiak.
Mert megérdemlik.
Gázt szolgáltatna a kemencékhez a világ leggyorsabban gazdagodó embere, Lőrinc.

2017. október 24.
kedd 21:28
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Röviden.Hogy te -24IQ nem ehhez a nemzethez tartozol ,az biztos!És ,hogy nem vagy egészen normális AZ IS! Krematóriumokat emlegetni,amikor a Fegyőrnek semmi baja,a gulyásnak dettó....a fogdából direkt ment a....majdnem azt írtam nőkhöz...bocs.de a Qrcsány idejéven vér folyt szemeket lőttek ki-miéert mentek oda,ugye kunczigabika?Aztán ,hogyan gazdagodik Mészáros?De ott vannak a szépfiúk Afennt említett Q ,Demszkáj,Húgyó...és ott az M4-vagyis 4.-es metró! Beszámolnál egy kicsit ,hol a lé,hátha tudsz valamit?Nagyon várom válaszodat ,de ne írjáll mellé,mert egyből kapsz még -2 IQ.-t !

2017. október 24.
kedd 21:46
belaba
1652 hozzászólás
Meik irta aszt a hoszu irast kifaratam mig elolvastam felig asztan hagytam

2017. október 24.
kedd 22:29
igazitrebitsch
229 hozzászólás
nem a iras vot hoszu belaba ,hanem a palinka rovid no!


2017. október 24.
kedd 22:30
huszita
213 hozzászólás
Hazaárulónak számít, ezért meglincselendő, aki erkölcsi-etikai kifogást emleget annak kapcsán, hogy a miniszterelnök veje ura, 30 éves zseni, miután felvásárolta a fél Balatont, , milliárdos kastélyokat, többszáz milliós villákat vásárol Buda legdrágább részén.
Józan paraszti ésszel nézve mindez rendben van??
Senki nem szisszen fel??
Ceausescunak rengeteg vadászkastély állt rendelkezésre országszerte.
De egyik sem lett a család tulajdona.
Gazember fiai, leányai, nem jutottak milliárdos vagyonok birtokába.
Nem jutottak tovább néhány aranybili, nyaklánc, bunda, pár láda whisky , levadászott *****vas agancsánál.
Szülei, rokonai, nem jutottak anyagilag számottevő előrelépéshez ( 10 hektár föld, iskolaigazgatói beosztás, jelentéktelen hivatalok vezetése...) , ellentétben a többezer hektáros Orbán-birodalomhoz: bányák, milliárdos haszonnal dolgozó cégek birtoklása, , Balaton, Szolnok megye, Tokaj, százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelések , Dunántúl jelentős területeinek megszerzése....
Ceausescut is, Orbánt is testőrök hada védi a kérdező, kritizáló sajtótól, csakis a saját magukat dicsőítő fórumokon nyilatkoznak meg.
Ceausescu először a kivégzést elrendelő bíróságon találkozott szembeszálló emberekkel.
Orbán kiröhögi a töketlen bírálókat.
A román diktátort meglátogatta és fogadta a világ összes jelentős államfője, Orbánnal az ázsiai diktátorokon kívül senki nem áll szóba.
A két diktátor összehasonlításából ezerszer rosszabbul jön ki a magyar zseni.

2017. október 24.
kedd 22:32
belaba
1652 hozzászólás
Ma mindenki ijen hoszukat ir lejar a buletinem mig elolvasom pedig erdekelnek az okos irasok

2017. október 24.
kedd 23:38
huszita
213 hozzászólás
Pontot téve az Orbán-Ceausescu összehasonlításra, még egy nüansz:
Ceausescu hetven évesen sem volt Döbrögi- pocakos guruló kabóca, Elena pedig rosszindulattal sem nevezhető rondábbnak boszorkány trampli, elhanyagolt Orbánnénál.
Talán ostobaságban versenyezhetnek.

2017. október 24.
kedd 23:50
belaba
1652 hozzászólás
Mingya szepsegverseny lesz it

2017. október 25.
szerda 00:28
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Es a -25 IQ.-s fogja megnyerni,adíja egyIQ lesz.

2017. október 25.
szerda 07:41
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Dehogy fogja megnyerni, bármennyit is ajvékol a lelkem.Probálkozik, de Jurák Kata leirta amit kell, pontosan megfogalmazva.
Idióta, te csak ne tegyél pontot egy diktátor és egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök összehasonlitására.Orbánéknak legalább emberformája van, Ceau papa olyan volt mint egy disznó ,Elena meg mint Kruella a 101 dalmát kiskutyából.
Hiába csépelsz itt nagy potyára, én már mozgositottam a rokonaimot és ismerőseimet,ha lehetne , már a hétvégén szavaznánk Orbánékra.
Hahahahahahahahaha.

2017. október 25.
szerda 07:46
trovacsek
2517 hozzászólás
Mikor a svéd,német,osztrák,dán,norvég közember felsóhajt és mondja a riporter szemébe(sokszor inkognitót kérve!):bárcsak lenne nekünk is egy Orbán Viktorunk,akkor nem kellene féltsem a feleségem,gyermekeim,anyám,nővérem,húgom testi épségét,ha egyedül lép az utcára!Ez nem vicc,meg lehet nézni az illetyő országok internetes kommentjeit,riportjait.Szóval akkor kinek a legnagyobb az európai népek között az elfogadottsága?Csaknem annak a magyar ,sokat szidott miniszterelnöknek?!DE,igen,neki.

2017. október 25.
szerda 10:16
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Mondják,hogy a németek,hollandok,svédek suttogva beszélnek és körülnéznek,ha az országukban migráns témaáról beszélgetnek....soha nem tudják mi van a burka meg csador mögött.


2017. október 25.
szerda 14:53
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Forrás
Krónika

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán újraválasztására számít MTI • 2017. október 22., 16:12 • utolsó módosítás: 2017. október 22., 16:14 Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. • Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Az elemző szerint Botka László lemondásával a baloldalon nincs olyan miniszterelnök-jelölt, aki meg tudná szólítani a baloldali szavazók jelentős részét. Mindez Gyurcsány Ferencnek kedvezett, aki az ellenzéki egyeztetésekről szóló vitákat dominálja. Deák kiemelte: a választók azt látják, hogy az MSZP-n belül nagyon nagy káosz van. Szerinte ha az ellenzéki pártok október 23-án fel tudnának mutatni valamit, akkor az lehetne fordulópont. Ez ugyanakkor nem valószínű, meghiúsult a közös ellenzéki megmozdulás, nem tudnak kormányváltó alternatívát kialakítani. HIRDETÉS Deák Dániel álláspontja szerint a baloldali szimpatizánsok ezért arra számítanak, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat 2018-ban és Orbán Viktor lesz ismét a kormányfő. A Jobbik nem tudja megszólítani a saját szavazóit sem – mondta, és kérdésnek nevezte, hogy a pártnak a kampány során sikerül-e meggyőznie a szimpatizánsokat arról, hogy Vona Gábor jó miniszterelnök lesz. A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint fél évvel a 2018-as választás előtt a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százaléka, és még

(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronika.ro/kulfold/az-ellenzeki-szimpatizansok-fele-is-orban-viktor-ujravalasztasara-szamit)


2017. október 25.
szerda 14:54
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
az ellenzéki szimpatizánsok fele is arra számít, hogy újra Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronika.ro/kulfold/az-ellenzeki-szimpatizansok-fele-is-orban-viktor-ujravalasztasara-szamit)

2017. október 25.
szerda 16:32
Ferencz
13769 hozzászólás
huszitát olvasva muszáj parafrazálnom az esőcsináló filmen elhangzott agyik kérdést.
Kérdés: honnan lehet tudni, hogy huszita hazudik?
Válasz: onnan, hogy beszél, vagy ír.
De amikor ennyire elfut vele a ló, az micsoda?
Válasz: hazugságözön.
Szegény, szegény beteg ember....Vajon valamelyik "írányultsága" ennyire orbánfóbiás? Hogy mi vár rá jövőben és azután....2017. október 25.
szerda 16:34
Ferencz
13769 hozzászólás
Elnézést:...Esőcsináló..filmben...egyik...

2017. október 25.
szerda 16:42
Ferencz
13769 hozzászólás
Jut eszembe: biztosan az borította ki ennyire, hogy kedvence, Gyurcsány leragadt 2004-ben, hiszen a tegnap is teljes mellszélességgel megtagadott minket.gészen demikratikusan.Ő, huszita pedig tudvalévőleg valamennyire magyar is, ezért vannak némi emlékei a nagyapjáról. De miért nem hagyja nyugodni szegény öreget? Miért kell időről - időre emlékeztetniwe arra, hogy jobb lett volna Oroszországban maradnia?

2017. október 25.
szerda 19:01
Ferencz
13769 hozzászólás
De felmerül bennem egy kérdés: akkor is ennyire kiborúlt az éjjeli edénye, amikor Czike László közgazdász 2008-ban a következőkwet írta:
" Gyurcsány Ferenc úgy kormányozza Magyarországot, mintha egy részvénytársaság lenne. Sőt, még sokkal úgyabbul....És mindez nem is a tegnap kezdődött (hanem a véreskezűnek, diktátornak egyáltalán nem titulálható,- úgy-e huszita - Kádárnak az idejében, akit tegnap a Nemzeti Ünnep napján volt fletónak pofája rehabilitálni, híveinek ütemes hosszantartó tapsolása/tapsikolása kíséretében; megjegyzés tőlem) ...Mert a népfelség elve jegyében bizony sosem lehetett volna:
1.Belépnünk a világbankba és az IMF-be.(1982)
2.Reménytelenül eladósítani Magyarországot (1980-1990)
3.Rendszert váltani, mintha az csak kormányváltás lenne.
4.Tollvonással "államosítani" a társadalmi tulajdont.(1990)
5.Pánikszerűen eladni a teljes magyar társadalmi tulajdont. (1990) - bagóért,teszem hozzá én.
6.A sokszorosára növelni Magyarország eladósodottságát.
7.Tönkretenni a nemzetgazdaságot, leépíteni a közellátást.
8.Költségvetési takarékosság ürügyén felszámolni az államot.
9. A nemzetközi mobil tőke részévé tenni (eladni) a termőföldet.
10.Részvénytársaságként csődbe vinni Magyarországot.
Ennyi átélt gazemberség után ideje mélyen elgodolkznunk: igazából kinek a bulija felszámolni Magyarországot?"

huszita: Orbán köszöni fáradtságot nem kímélő munkálkodásodat az erdélyi , és általában a külhoni magyarság körében az ő és a Fidesz legközelebbi választási győzelme (2/3 újból?) érdekében. Akár már abba is hagyhatod a propagandádat, a helyzet annyira stabil, hogy azon már jobbítani úgysem tudsz. Lejáratni még jobban az alig létező ellenzéket, azt igen! De minek? Azt megtették ők maguk segítséged nélkül is.Fölöslegessé avanzsáltad magad!

2017-10-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagytata, testvér, sógor, rokon, jó barát,
TŐZSÉR FERENC
életének 62., házasságának 39. évében türelemmel viselt betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2017. október 26-án, csütörtökön 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a szemerjai új ravatalozóháztól a régi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4302133
2017-10-24: Világfigyelő - :

Jobbközép győzelem Csehországban

Az Andrej Babiš vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon.