Steinmeier Moszkvában

2017. október 26., csütörtök, Világfigyelő

Moszkvának és Berlinnek közösen kell meghaladnia a kétoldalú viszonyban az elmúlt években bekövetkezett elidegenedést – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német államfő, amikor tegnap fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában.

A német államfő hangsúlyozta, hogy a kapcsolatok válságának megoldásához párbeszédre és hosszú távú elkötelezettségre van szükség. Kijelentette,  kész ehhez személyesen hozzájárulni. Az orosz elnök reményét fejezte ki, hogy német hivatali partnerének látogatása hozzájárulhat a kétoldalú viszony megerősödéséhez. v A német államfő látogatásának hivatalos oka az volt, hogy jelen legyen azon a szertartáson, amelyen az orosz állam a reformáció 500. évfordulója alkalmából visszaszolgáltatja a Péter és Pál-székesegyház tulajdonjogát az  oroszországi evangélikus (lutheránus) egyháznak. A német államfő megköszönte Putyinnak a gesztust, mint ahogy azt is, hogy az orosz vezetés rendezte a kalinyingrádi német–orosz ház körül kialakult helyzetet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2017-10-26: Világfigyelő - :

Uniós biztos: elfogadhatatlan a szexuális zaklatás

Elfogadhatatlan mindenféle szexuális visszaélésre irányuló magatartás, és az is, hogy rejtve maradjon akár a köz-, akár a magánszférában, valamint az Európai Unió intézményeinek falai között is – jelentette ki Cecilia Malmström, a kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén tegnap.
2017-10-26: Világfigyelő - :

Nemkívánatos személy a király

Persona non gratának, azaz nemkívánatos személynek minősítette VI. Fülöp spanyol királyt a katalán Girona város közgyűlése tegnapi ülésén.