Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 06:26
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Oscar-díjakat adtak át

2017. november 14., kedd, Magazin
Agnes Varda és Angelina Jolie a díjátadón Fotó: Dailymail.co.uk
Agnes Varda és Angelina Jolie a díjátadón Fotó: Dailymail.co.uk
Agnes Varda francia filmrendező, Donald Sutherland színész, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező és Owen Roizman operatőr Oscar-díjat kapott életművéért a szombat este Hollywoodban megrendezett Kormányzók bálján, amelyen tiszteletbeli Oscarral jutalmazta az amerikai filmakadémia Alejandro González Inárritu bevándorlókról szóló virtuálisvalóság-filmjét is.

A 9. alkalommal megrendezett gálát Steven Spielberg filmrendező, a filmakadémia 54 tagú kormányzótestületének tagja nyitotta meg a Ray Dolby Bálteremben. A rendezvényen számos sztár – köztük Tom Hanks, Salma Hayek, Jake Gyllenhaal, James Franco, Emma Stone, Sofia Coppola – vett részt. Angelina Jolie színésznő-rendező Agnes Vardát nemcsak úttörő női rendezőként, hanem olyan művészként is méltatta, aki példaképként állhat az új nemzedékek előtt. Charles Burnett író-rendezőt Ava Duvernay méltatta. Mint mondta, Burnett láthatóvá tette a fekete közösséget, és ő is láthatóvá vált a fekete közösség számára. Owen Roizmanról Dustin Hoffman egy közös forgatási emléket idézett fel. Donald Sutherlandet Jennifer Lawrence az egyik legelkötelezettebb, legprofibb színésznek nevezte. Alejandro González Inárritu mexikói filmrendező a világ összes emigránsának ajánlotta az Oscar-szobrot.
Hozzászólások
2017-11-14: Magazin - :

Szent Kristóf Küküllőváron

Egy új értelmezés szerint Szent Kristóf-ábrázolás lehetett Küküllővár Árpád-kori falrészeket is őrző református templomának mindeddig tatárfejnek tekintett falfestménye.
2017-11-14: Máról holnapra - Mózes László:

Dragnea mélyrepülése

Immár három bűnvádi eljárást tudhat magáénak Liviu Dragnea, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt elnöke. A korrupcióellenes ügyészség hétfő reggelre idézte be a politikust, s közölték vele, hogy 2001-ben alakult bűnszövetkezet megszervezésével (akkor még Teleorman megyei tanácselnökként tevékenykedett), hivatali visszaéléssel és uniós támogatások eltérítésével gyanúsítják. A pártelnököt a vádhatóság bejáratáig politikustársai is elkísérték, illetve távozásakor megtapsolták.