Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 06:18
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Az ombudsmanhoz fordultak

2017. november 14., kedd, Belföldi hírek
Az ombusdmanhoz fordult tegnap a Nemzeti Liberális Párt azzal a kéréssel, hogy emeljen alkotmányossági kifogást az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

Ioan Cupşa liberális párti képviselő szerint a jogszabály sérti az alaptörvényt, mert olyan jellegű és mennyiségű módosításokat iktat be a törvénykönyvbe, amelyeket nem alkotmányos kormányrendelettel elfogadni. A képviselő úgy véli, a kormányrendelet megalkotói nem tudták megindokolni, miért kellett sürgősségi eljárással elfogadni ezt a jogszabályt.
Hozzászólások
2017-11-14: Belföldi hírek - :

Egy asztalhoz ültek

Mint ismert, Budapesten ülé­sezett szombaton a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a ma­gyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért). Tőkés László EP-képviselő sajtóirodájának közlése szerint a legutóbbi, október 3-i nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnö­kei folytatták a megkezdett párbeszédet meghatározott témák mentén.
2017-11-14: Hírsaláta - :

Visszaeső cukorkatolvaj

Ismét megpróbált behatolni egy medve az 1604 méter magasan a Postăvarul hegységben fekvő azonos nevű menedékházba. Az állat valószínűleg visszatérő vendég, már harmadik kísérleténél tart, ugyanaz, amelyik pénteken be is törte az ajtót és behatolt az épületbe, ahonnan egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát rabolt el, míg korábban nem járt sikerrel. Harmadjára a medve vasárnap hajnalban 4 óra körül próbálkozott ismét bejutni a menedékházba, azonban a személyzet és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr elkergette – mondta el Ciprian Aldea százados, a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője. A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették. Rolf Truetsch, a menedékház üzemeltetője azt kéri a helyi hatóságoktól, hogy sürgősen cselekedjenek, ugyanis közeleg a téli szezon, és sok síelő fordul meg a menedékházban. A Postăvarul menedékházat 1883-ban építették, az ország legrégebbi működő menedékházaként tarják számon. (Agerpres)