Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 04:45
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Kovásznai kórusok találkozója

2017. november 14., kedd, Közélet
Bemutatkozott a Cinke Kórus is. A szerző felvétele
Bemutatkozott a Cinke Kórus is. A szerző felvétele
Tizenhetedik alkalommal szervezték meg a hétvégén a kovásznai kórusok találkozóját. A szombati eseményen a római katolikus templomban hat kórus mutatkozott be. Mindannyiuk – Református Férfidalárda (karnagy Antal Ernő), Cinke Kórus (Péter Artúr), Tiszta Szív Diákkórus, (Gyerő Katalin), Hozsanna Kamarakórus (Gyerő Katalin), Pastorala Kamarakórus (Szántó Kinga), Szent István Katolikus Kórus (Kercsó Ferenc) – fellépését vastapssal jutalmazta a hallgatóság.

Kolozsi István szervező érdeklődésünkre elmondta: a zene egyszerűségének  megmutatására törekedtek. A zene egyszerűsége az élet bonyolultságát tudja ellensúlyozni – tette hozzá az Apor Vilmos Gyermekotthon Schola Patrona Hungarorum Kórusának vezetője.
Hozzászólások
2017-11-14: Közélet - Mózes László:

Csökkentenék az ügyészek hatalmát (Igazságszolgáltatási törvények módosítása)

Szükséges az igazságszolgáltatási törvények – három jogszabály – módosítása, magyarázta pénteki sajtótájékoztatóján Márton Árpád háromszéki RMDSZ-képviselő, a képviselőház jogi bizottságának tagja. Tegnap módosító javaslatokat nyújtott be, s azt is megjegyezte, nem ért egyet azzal, hogy Romániában ügyészek diktáljanak.
2017-11-14: Világfigyelő - :

Ukrán nacionalisták masíroztak Beregszász utcáin

Vasárnap délután Beregszászon előre bejelentett, hatóságilag engedélyezett felvonulást tartott a Szvoboda (Szabadság) párt Karpatszka Szics (KSZ) elnevezésű katonai szervezete, tiltakozásul az ukrán oktatási törvényt érő kárpátaljai magyar és magyarországi bírálatok ellen. A menet közel száz résztvevője petárdákat és füstbombákat dobálva vonult több mint egy órán át a város utcáin, miközben nacionalista jelszavakat skandált.