Elfogadták a második költségvetés-kiegészítést

2017. november 16., csütörtök, Belföld

Elfogadta tegnapi ülésén a kormány a második költségvetés-kiegészítést. A költségvetés-kiegészítés illeszkedik a 2,96 százalékos költségvetési hiánycélhoz, és azokat az előrejelzéseket tartja szem előtt, amelyek szerint a tervezett 5,6 százalékoshoz képest 6,1 százalékos lesz a gazdasági növekedés.

A kabinet szerint a GDP becsült nominális értéke 837,2 milliárd lejről 842,5 lejre nőtt. A bevételi oldal 280,2 millió lejjel, a kiadási oldal 503,8 millió lejjel nő. A költségvetés-kiegészítésből többek közt a tanárok bírói döntés révén megítélt juttatásait, a gyermekvédelmi rendszer finanszírozását, a fogyatékkal élőknek járó segélyeket, a gyermekgondozási díjakat, a nyugállományba vonult katonák nyugdíját, egészségügyi programokat, a rezidens és sürgősségi ellátásban dolgozó orvosok béreit biztosítja a kormány. Kevesebb pénz jut az üzleti környezet minisztériumának (mínusz 78,5 millió lej), a pénzügyminisztériumnak (mínusz 52,9 millió lej), a fejlesztési minisztériumnak (összességében mínusz 43,7 millió lej, de 71,5 millióval megemelték a helyi fejlesztések országos programjának keretét), a művelődési minisztériumnak (mínusz 27,8 millió lej), a környezetvédelmi minisztériumnak (mínusz 27,4 millió lej) – áll a kormány közleményében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1499
szavazógép
2017-11-16: Belföld - :

Rengeteg program a könyvvásáron

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló, több mint száz programmal várja az érdeklődőket a 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, amely Erdély legnagyobb magyar könyves szakmai rendezvénye – közölték tegnap a szervezők.
2017-11-16: Belföld - :

Nem bizalmatlankodik az RMDSZ

Az ellenzék az adótörvénykönyv módosításai miatt menesztené a kormányt. A Nemzeti Liberális Párt (NLP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) elkezdte gyűjteni a bizalmatlansági indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat, az RMDSZ azonban nem írja alá a bizalmatlansági indítványt.