FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi FesztiválVisszatér Sepsiszentgyörgyre Nagy József „Szkipe”

2017. november 21., kedd, Magazin

A vajdasági származású világhírű táncművész, nemzetközileg ismert nevén Josef Nadj ezúttal fotóművészként mutatkozik be a sepsiszentgyörgyi közönségnek, fényképeiből és fotogramjaiból nyílik kiállítás november 22-én 17.30-kor a Magmában.

Nagy József koreográfusi munkásságával 2013-ban a Wilhelm-dalok ősbemutatója, valamint 2014-ben a Woyzeck című előadás kapcsán találkozott a sepsiszentgyörgyi közönség. A világhírű táncművész, koreográfus és képzőművész a délvidéki Magyarkanizsán született 1957-ben. 1986-ban alapította meg Párizsban a Jel Színházat. 1987-ben mutatta be első önálló rendezését, a Pekingi kacsát, amellyel felkeltette a világ érdeklődését, a következő években pedig már olyan fontos színháztörténeti alkotásokat hozott létre, mint A hét rinocéroszbőr, Commedia Tempio, A kormányzó halála, Woyzeck, Orfeusz létrái, Utazók, Habakuk-kommentárok, Virrasztók, Filozófusok. Ő alapította a világ egyik leginnovatívabb kortárs táncművészeti központját, az Orléans-i Nemzeti Koreográfiai Központot.
Nagy József sokoldalú művészeti munkássága nemcsak a tánc és a színház, hanem a festészet, a szobrászat, az irodalom és a fényképezés területére is kiterjed. Kiállítása a FLOW2 keretében látható Sepsiszentgyörgyön.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2017-11-21: Sport - :

Bolgár győzelem a londoni vb-döntőben (Tenisz)

A bolgár Grigor Dimitrov három játszmában (7:5, 4:6, 6:3) diadalmaskodott a belga David Goffin felett a londoni tenisz ATP-vb döntőjében, ezzel elkönyvelte idei negyedik, összességében a nyolcadik tornagyőzelmét, egyben az első világbajnoki címét.
2017-11-21: Magazin - :

A Hobbi Cserebereklub évzáró tárlata (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi Hobbi Cserebereklub tagjai tizenhetedik közös évzáró tárlata nyílt meg szombat délelőtt a Gyűjtemények Házában, melyet a házigazda börzével kötött egybe.