Iskolásnak bármi jó?

2017. november 23., csütörtök, Család

Romániában havonta átlagosan 150 lejt költ egy család az iskolás vagy óvodás gyerekek tízórai étkeztetésére, míg más országokban ötször-hatszor többet – derült ki az Unicorn Naturals élelmiszer-ipari vállalkozás felméréséből, mely szerint a szülők jobban figyelnek a gyerekek étkeztetésére tízéves korig, holott fejlődésük egész idején egészségesen kellene étkezniük.

A felmérés alapján enyhe emelkedéssel 20 százalékig nőtt a gyerekek számára előállított természetes élelmiszerek eladása szeptemberben és októberben. Az iskolakezdéstől áprilisig folyamatosan van igény az ilyen termékekre, a nyári szünidő ideje alatt azonban csökken az eladás.
A felmérést készítő vállalkozás szerint a szülőknek kerülniük kellene az ízfokozókkal, tartósítószerekkel, színezékekkel dúsított sós vagy édes rágcsálnivalók vásárlását a gyerekeknek. Ehelyett rostokban és proteinekben gazdag élelmiszereket kellene vásárolniuk, ugyanakkor figyelniük kellene az ételek cukortartalmára és minőségére is.
Dragoş Erceanu, a vállalat képviselője szerint a gyenge vásárlóerő, az egészséges táplálkozásra vonatkozó hiányos ismeretek, a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programok hiánya miatt Románia az élen helyezkedik el a kóros elhízást és a gyermekkori cukorbetegséget számon tartó listákon. A másik probléma, hogy Romániában a gyerekek számára készített egészséges élelmiszerek az egy-két éves gyerekeket célozzák meg, az iskolások számára nagyon szegényes az egészséges rágcsálnivalók felhozatala. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2017-11-23: Család - :

Hitelesség a nevelésben 2.

A szereteten és tiszteleten alapuló kölcsönösségen nyugszik az a szülői tekintély, amelyben az is kifejezésre jut, amiben a szülő szerepe más, mint a gyermeké. Gyermekeinknek hiteles szülőkre van szükségük, és a hitelességre életünk végéig törekednünk kell.
2017-11-23: Család - Puskás Attila:

Zöld konyha (Erdő-mező ajándéka)

A természet zöld (és sokszínű) ajándékai konyhánk asszonyának kedvencei, amelyekről hetenként írtunk a Háromszék Család rovatában. Az az ismertetett majdnem negyven növény, zöldség- és gyümölcsfaj, amelyeket a tápláló és gyógyító természet ad, ha lehajolunk értük.