Honatyák előtt a bizalmatlansági indítvány

2017. november 23., csütörtök, Belföld

Ma vitatja meg a parlament az ellenzék bizalmatlansági indítványát, amelynek esetleges elfogadása a kormány bukását jelentené.

Az ellenzék pénteken terjesztette be az indítványt 148 törvényhozó aláírásával. Elfogadásához 233 voks szükséges, ami az eddigi jelek szerint az ellenzéknek várhatóan nem lesz meg, hiszen a kormányoldalról is toboroznia kellene szavazatokat, a kormánykoalíciót alkotó pártok, valamint a kormányt a parlamentben támogató politikai erők viszont nem jelezték ebbéli szándékukat.
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a hét elején elmondta: a szövetség törvényhozói részt vesznek ugyan az indítvány vitáján, de szavazáskor tartózkodni fognak. Hozzátette: az ellenzék nem tette világossá, hogy milyen irányba szeretné vezetni az országot, milyen alternatívát kínál a jelenlegi koalícióra, ilyen körülmények között nem támogathatják az indítványt.
Az ellenzék főleg az adótörvény január 1-jétől történő átfogó módosítását veti a kormány szemére. Úgy vélik, hogy a tavaly decemberben hatalomra került koalíció „rövid idő alatt káoszt okozott az oktatás, az egészségügy, az adózás, az igazságszolgáltatás és az infrastruktúra területén”. Az ellenzék szerint a gazdasági növekedés jótékony hatásait érvénytelenítették a kormány populista és kaotikus intézkedései. Úgy vélik, hogy a kormány hazudott a választási kampányban, hiszen jövő évtől nem nőnek a bérek, hanem legjobb esetben nem csökkennek, ezért „illegitimmé” vált a kabinet. Az ellenzék azt is felrója a kormánynak, hogy folyamatosan támadja az igaz­ságszolgáltatást és annak függetlenségét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2017-11-23: Belföld - :

Kivonult az ellenzék az ülésről (Igazságügyi törvények módosítása)

Elhagyták az igazságügyet érintő törvénytervezetek megtárgyalására létesített parlamenti különbizottság tegnapi ülését a Nemzeti Liberális Párt honatyái. A testület a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvényt módosító javaslatokról vitázott tegnap.
2017-11-23: Belföld - :

Hírsaláta

TELEFONSZEX KÖZPÉNZBŐL. Telefonszexre költötték az intézmény költségvetésének egy részét a Vaslui Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóságnál.