Trump egyeztetett Putyinnal

2017. november 23., csütörtök, Világfigyelő

Donald Trump amerikai elnök telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szíriai helyzetről. A beszélgetést a CNN hírtelevízió értesülései szerint az orosz elnök kezdeményezte, és valamivel több mint egy órán keresztül tartott.

A beszélgetés során Putyin tájékoztatta Donald Trumpot a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel kedden Szocsiban tartott találkozójáról. A mintegy négyórás orosz–szíriai megbeszéléseken Aszad elmondta, hogy Szíria területének nagy részét sikerült megszabadítani a terroristáktól, így ezekre a vidékekre lassan visszatérhetnek a korábban elűzött helybeliek. A szíriai vezető egyúttal megerősítette elkötelezettségét a válság politikai rendezése, az alkotmányos reformok, valamint a parlamenti és elnökválasztások megtartása mellett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2017-11-23: Világfigyelő - :

Rekordrészvétel a konzultáción

Az összesítések szerint már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban – közölte a budapesti miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán.
2017-11-23: Közélet - Nagy D. István:

Kimozdulhat a holtpontról a képtár felújítása

A következő két hétben végre kimozdulhat a holtpontról a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár korszerűsítése. A megyei önkormányzat alelnöke szerint a tervezésre kiírt negyedik versenytárgyalásra került jelentkező, így legalább e vonatkozásban haladni tudnak.