Uniós beruházások fotókon

2017. december 11., hétfő, Közélet

Sepsiszentgyörgy főterén, a megyeháza előtt épülő korcsolyapálya alatt megjelent négy háromoldalú pannó. A városban már megszokott szabadtéri tárlatok mintájára a megyei Europe Direct Információs Központ által meghirdetett fotópályázatra beérkezett munkákból válogattak egy kiállításra valót.

  • Fotó: Kovászna Megye Tanácsa
    Fotó: Kovászna Megye Tanácsa


A Románia uniós csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra európai uniós forrásból finanszírozott háromszéki beruházásokat bemutató fotókkal lehetett benevezni. Az étfalvazoltáni fazekasműhelyben készült fekete-fehér sorozatáért Turoczki Csongort díjazták, a kreativitás-díjat Ungurán Károly Arnold kapta az illyefalvi iskola udvarán kialakított játszótérről készült fotójáért, a legtöbb fotót – kilenc uniós támogatással készült megvalósításról – Udvardi Jenő küldte be. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2017-12-11: Jegyzet - Kuti János:

Az igazságosság éve (A múlt hét)

Múlt hét végén az RMDSZ vezérkara Marosvásárhelyen tanácskozásra gyűlt. Az elnök, Kelemen Hunor úgy biztatta a magyarokat, mint a papagáj saját magát a macska szájában, hogy tudniillik nem kell be…ijedni. Kérte ugyanis, hogy: „2018-ban ne bátortalanodjanak el, ne ijedjenek meg a kihívásoktól...” Azt is megpendítette, hogy az erdélyi magyarság Románia értékteremtő közössége, és ekként szeretne megmaradni. „Ehhez a gyulafehérvári ígéretek betartásán keresztül vezet az út” – mondta.
2017-12-11: Közélet - :

A Háromszék Sepsiillyefalván (Találkozzunk, nyerjünk)

Amint azt korábban meghirdettük, olvasóink számára új, interaktív nyereményjátékot indítunk. Azt szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnának, és véleményükkel, meglátásaikkal aktívan részt vennének a Háromszék tartalmának kialakításában, formai megjelenítésében, szervezési életében, egyúttal meg- és kibeszélnénk közös dolgainkat. Ugyanakkor rövid könyvbemutatók révén a szerzők jelenlétében néhány értékes könyv is a résztvevők látókörébe kerül. Közben pedig – sajátos nyereményjátékban – értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Mindezt családias, közvetlen hangulatban.