Lovaggá ütötték Ringo Starrt és Barry Gibbet

2018. január 3., szerda, Magazin

A brit pop-rock klasszikusai előkelő helyet foglalnak el az uralkodó által az új év alkalmából magas elismerésben részesítettek listáján. A lovagi rangra emeltek névsorában szerepel mások mellett Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa és Barry Gibb, a Bee Gees volt énekese.


Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi születésnapján, majd újév előestéjén. A legismertebb kitüntetettek között van Ringo Starr, aki eredeti nevén, Richard Starkeyként szerepel a lovagi címben részesítettek listáján, de a királynő engedélyezte számára a Sir Ringo változat használatát.
A 77 esztendős Sir Ringo Starr a brit zenei életben kifejtett tevékenységéért kapta a magas elismerést éppen húsz évvel azután, hogy egykori zenésztársa, a 75 éves Sir Paul McCartney, a Beatles volt dalszerzője és basszusgitárosa átvehette ugyanezt a kitüntetést.
A Beatles testületileg már 1965-ben a Brit Birodalom Rendjének lovagja címben részesült, de Sir Paul McCartney és Sir Ringo Starr lovagi rangja ennél is jóval magasabb uralkodói kitüntetést jelent. Sir Ringo első nyilatkozatában nagyszerűnek nevezte a hírt, és közölte: megtiszteltetés számára, hogy a királynő ilyen magas elismerésben részesítette az ő zenei és jótékonysági tevékenységét.
Sir Barry Gibb két néhai testvérére, a 2003-ban elhunyt Maurice-ra és a 2012-ben meghalt Robinra utalva kijelentette: lovagi kitüntetése ugyanannyira megilleti őket is, mint őt. A Bee Gees több mint 220 millió lemezt adott el, ezzel minden idők egyik legsikeresebb popegyüttese, és a Lennon–McCartney páros után ők a brit popzene legsikeresebb dalszerzői is. A három testvér 2001-ben megkapta a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát.
Sir Ringo és Sir Barry a brit pop-rock olyan klasszikusaihoz csatlakozhat a lovagi rangra emelt zenészek előkelő klubjában, mint Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Sir Tom Jones vagy Sir Cliff Richard – és természetesen Sir Paul McCartney.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2018-01-03: Magazin - :

Hetvenöt éve hunyt el Rejtő Jenő

Hetvenöt éve, 1943. január 1-jén halt meg az ukrajnai Jevdokovóban a munkaszolgálatra hurcolt Rejtő Jenő, alias P. Howard, a magyar szórakoztató irodalom egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.
2018-01-03: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Elfogadható lett a végső változat (Megosztott áfafizetés)

Most már biztosra vehető, hogy a pénzügyi kötelezettségeiknek tisztességesen eleget tevő vállalkozások egyelőre megússzák az elmúlt három hónap egyik jócskán vitatott elképzelésével, a megosztott áfafizetéssel járó bonyodalmakat. A múlt héten Klaus Iohannis államfő által kihirdetett jogszabály ugyanis egy, az eredeti változathoz képest messze elfogadhatóbb és egyúttal alkalmazható is. A részletekről Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tájékoztatott.