Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 03:03
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Szakmai elismerés Szekeres Attila heraldikusnak

2018. január 4., csütörtök, Közélet
Szekeres Attila István előadás közben. Fotó: Vargyasi Levente
Szekeres Attila István előadás közben. Fotó: Vargyasi Levente
A Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagjává választották dr. Szekeres Attila István sepsiszentgyörgyi heraldikust – lapunk munkatársát –, az első erdélyi szakembert, aki az intézmény kötelekébe került annak 68 éves fennállása óta.
A karácsony előtt postázott, ám késve érkezett hivatalos levélben Robert D. Watt és Nicolas Vernot, a Nemzetközi Heraldikai Akadémia elnöke, illetve főtitkára értesítette az érintettet, hogy a szervezet Koppenhágában 2017. november 11-én tartott közgyűlésén címertani munkássága elismeréseként egyöntetű szavazattal választották az akadémia levelező tagjává.
A Nemzetközi Heraldikai Akadémia 1949-ben alakult Párizsban, nemzetközi jellegét hangsúlyozandó 1965-ben áttette székhelyét a svájci Genfbe. Művészeti és tudományos akadémiaként működik. Az akadémikusok száma nem haladhatja meg a 99-et, ám a nyilvántartás szerint csupán 71-en vannak. A levelező tagok száma 68. Magyarországról egy akadémikus és egy levelező tag – dr. Bertényi Iván, illetve dr. Körmendi Tamás – kötődik az akadémiához, Romániából dr. Tudor-Radu Tiron bukaresti heraldikus, aki levelező tag.
Hozzászólások
2018-01-04: Közélet - :

Szabálytalanságok Kézdivásárhelyen

Új év első napján este összeütközött két személygépkocsi Kézdivásárhelyen a Béke és a Molnár Józsiás utca kereszteződésében.
2018-01-04: Közélet - Bokor Gábor:

Bővült az ösztöndíjra jogosultak köre (Kovászna)

Idén 155 Kovásznán tanuló diák részesül az önkormányzat által biztosított ösztöndíjakban. A rendszert a korábbi években Kopacz Levente tanácsos javaslatára építették ki, idén bővült a kedvezményezettek köre.