Győzött Dragnea

2018. január 18., csütörtök, Belföld

Mihai Fifor ideiglenes miniszterelnök első intézkedései egyikeként tegnap felmentette tisztségéből a távozó kormányfő által megvédett rendőrfőnököt, a rendőrség élére Bogdan Despescu helyére Cătălin Ioniţát, a rendőrség korrupcióellenes részlegének vezetőjét nevezte ki hat hónapra ideiglenes parancsnoknak.

Bogdan Despescu leváltását múlt hét kedden kezdeményezte az akkor még tisztségben lévő Mihai Tudose kormányfőnél Carmen Dan belügyminiszter, miután kiderült, hogy a rendőrségnél dolgozik az a pedofil férfi, aki az előző héten egy felvonóban szexuálisan bántalmazott két gyereket. Tudosénak kormányfői tisztségébe került, hogy nem volt hajlandó eleget tenni a Liviu Dragnea bizalmasaként ismert belügyminiszter kérésének, sőt, megvédte a rendőrfőnököt. Carmen Dan korábban más rendőri vezetőket is lemondásra szólított fel, köztük Radu Gavrişt, a gyilkossági részleg fejét, az egyedüli rendőri vezetőt, aki nyíltan állást foglalt a büntetőjog módosítását célzó szociáldemokrata javaslatok ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2018-01-18: Belföld - :

Engedelmes Ibolya

A román lapok kommentátorainak többsége szerint Viorica Dăncila EP-képviselőt, az SZDP nőszervezetének vezetőjét a pártelnökkel szembeni feltétlen engedelmesség alapján választották ki arra, hogy kormányfőjelöltjük legyen.
2018-01-18: Belföld - :

Az influenza áldozata

Halálos áldozatot követelt az influenza: az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján közzétett tájékoztatás szerint laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a B típusú influenza okozta egy 69 éves bukaresti nő halálát január első hetében, aki más betegségekben is szenvedett, és nem kapta meg az influenza elleni oltást.