Sepsiszentgyörgy, 2018. február 19., hétfõ 03:45
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat!

Székely Géza grafikái Kézdivásárhelyen

2018. február 10., szombat, Közélet
Deák Ferenc, Székely Géza, Benő Attila, Dimény Haszmann Árpád és Fekete Vince. A szerző felvétele
Deák Ferenc, Székely Géza, Benő Attila, Dimény Haszmann Árpád és Fekete Vince. A szerző felvétele
Tegnap délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban a csernátoni születésű, jelenleg Kolozsváron élő és alkotó, idén február 3-án hatvanadik életévét betöltő Székely Géza Idő-(k)arcok címet viselő grafikai tárlata.

Dimény Attila múzeumvezető arra emlékeztetett, hogy a grafikus éppen tíz évvel ezelőtt, ötvenedik születésnapja alkalmával állított ki a múzeumban, a teremben látható grafikák az elmúlt tíz esztendőben születtek.
A kiállítást Deák Ferenc ma­gyartanár nyitotta meg, és méltatta a harmincnégy réz- és hidegtűkarcot, pasztellrajzot és monotípiát. „Székely Géza művészete erős karaktervonással és intellektuális többlettudással kérdez rá az én és a világ kapcsolatára” – hangsúlyozta Deák Ferenc. A rendezvényen Fekete Vince költő a Vargaváros című, jövőre megjelenő verseskötetéből olvasta fel Degenyeg című versét, majd bemutatták Benő Attila Egy század arcai című verseskötetét, amelyet Székely Géza illusztrált.
Hozzászólások
2018-02-10: Közélet - Nagy B. Sándor:

Színészekkel a barátságról

Vasárnap és hétfőn 19 órától Yasmina Reza Művészet című darabját láthatja a kézdivásárhelyi közönség a Vigadó Művelődési Házban. Az előadás rendezője, Barabás Árpád lapunknak elmondta, bár a darab a mindenkori művészettel kapcsolatos kérdéseket boncolgat, elsősorban a barátságról szól.
2018-02-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Házasság hete – Éltető sodrásban
SEPSISZENTGYÖRGY. Az unitárius egyházközség tanácstermében zajló rendezvényen ma 18 órától Ádám, hol vagy? – Éva, hol vagy? címmel Bustya János sepsiszentkirályi református lelkész tart előadást; kedden 18 órától Éltetős sodrásban: játékos vetélkedő pároknak – Györgyilyés Izolda sepsiszentkirályi unitárius lelkész, Bíró Attila árkosi unitárius lelkész. A részvétel díjtalan, a programok ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.