Tisztogatás az SZDP-ben

2018. február 12., hétfő, Belföld
Megszavazta a Szociáldemokrata Párt Iaşi megyei szervezetének állandó bizottsága Mihai Chirica kizárását az alakulatból. Az SZDP országos vezetőségét több ízben is bíráló iaşi-i polgármester mellett Gabriel Harabagiu alpolgármester és az alakulat városi szervezetének ügyvezető elnöke, Sorin Iacoban kizárásáról is döntött a testület.
Mindhármuk kizárására az SZDP Iaşi megyei szervezetének etikai bizottsága tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy többször is támadást intéztek a párt vezetői ellen, és olyan közleményeket adtak ki, amelyekben támogatásukról biztosították a Grindeanu-, majd a Tudose-kabinetet. A megyei állandó bizottság pénteki ülésén jelen lévő 23 tag közül 18-an szavazták meg Chirica kizárását. A döntést a párt Iaşi megyei szervezete végrehajtó bizottságának is jóvá kell hagynia. Szerdán az SZDP iaşi-i városi szervezete is szavazott az etikai bizottság javaslatáról, és két tartózkodás mellett elutasította azt. „Nem tudnak kizárni bennünket, mert a megyei állandó bizottság határozatát el kell küldeni a városi szervezethez is, amelynek tagjai vagyunk, az pedig támogatásáról biztosított bennünket” – nyilatkozta Mihai Chirica.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-02-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2018-02-12: Belföld - :

Nem lesz háztartási adó

A pénzügyminisztérium nem dolgozik a háztartási adó bevezetésén, ez teljesen hamis állítás, nyilatkozta szombaton Eugen Teodorovici miniszter az Antena 3 televízió műsorában.
2018-02-12: Világfigyelő - :

Dübörög a regisztráció

Meghaladta a 342 ezret azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra; a regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat reggeli adataiból.