Tarol az influenza

2018. február 14., szerda, Belföld

Huszonhétre emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az elmúlt két napban hat halálesetet jelentettek a hatóságok. Erről Sorina Pintea egészségügyi miniszter számolt be tegnap a parlamentben. A tárcavezető szerint egyelőre nincs szó járványról, a fertőző betegségnek egyelőre csak gócpontjai vannak, de a szezon akár áprilisig eltarthat. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban jelezték. Az elhunytak száma a múlt hét óta nőtt meg látványosan.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2018-02-14: Belföld - :

Leváltanák a minisztert

Hétfőn tárgyalja a képviselőház plénuma a Nemzeti Liberális Párt „Lia Olguţa Vasilescu – hazugságügyi és társadalmi igazságtalanságért felelős miniszter” címmel tegnap benyújtott egyszerű indítványát. A párt beadvánnyal a köz- és versenyszférában uralkodó súlyos gondokra szándékozik felhívni a figyelmet, „amelyek abban a – világon egyedülálló – jelenségben tetőznek, hogy egy munkával eltöltött hónap végén az alkalmazott nem fizetést kap, hanem még ő tartozik az alkalmazónak.” Az indítvány aláírói szerint a munkaügyi miniszternek számos oka van arra, hogy benyújtsa lemondását.
2018-02-14: Világfigyelő - :

Aláírásra buzdít Orbán Viktor (Minority SafePack kezdeményezés)

Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezést, és arra biztatott hétfő este a Facebook-oldalán mindenkit, hogy kövessék a példáját.