CselgáncsSikeres kolozsvári vendégszereplés

2018. február 19., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK jó eredménnyel zárta a hétvégi cselgáncs ­Transilvania Kupát, ugyanis sportolói nyolc dobogós – két első, két második és négy harmadik – helyezést értek el a Kolozsváron megtartott országos szintű megmérettetésen. A sportklub két legjobb eredménye Borcsa Félix Lehel és ­Balogh Hanna (fotó) nevéhez fűződik.

A tizennegyedik alkalommal megrendezett viadalra a kézdivásárhelyi csapat tizenkét dzsudokáját nevezte be, akik az U13–15–18-as korosztályban küzdöttek meg a dobogós helyezésekért és az elismerésért. A legkisebbek között, azaz az U13-as (2006–2007-ben születettek) korcsoportban Miklós András Benedek (34 kg) helyezés nélkül zárta a versenyt, míg a 42 kg-os kategóriában szőnyegre lépő Marthi Áron harmadik lett, Borcsa Félix Lehel pedig a +66 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. Az U15-ösök (2004–2005-ben születettek) között Baricz Örs (38 kg) harmadik, Szász Gergő (42 kg) második, míg Balogh Hanna (52 kg) az első lett. A legnagyobbak, azaz az U18-asok (2001–2003-ban születettek) küzdelmét Andra Norocea (44 kg) helyezés nélkül, Péter Tamás (50 kg) a harmadik helyen, Vida Tamás (60 kg) szintén helyezés nélkül, Péter Brigitta (63 kg) ugyancsak a harmadik, Kocsis István (66 kg) a második és Gondos Réka (70 kg) az ötödik helyen fejezte be.
„Roppant nehéz és hosszú volt a verseny, így elégedett vagyok az eredménnyel, de nem százszázalékosan, mivel volt, akitől többet vártam” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2018-02-19: Sport - :

Illyefalva nyerte az Áros Károly Emléktornát (Minifoci)

Az esemény szervezői az emléktornára benevezett alakulatokat három hármas csoportba sorolták be, a csoportmérkőzések után pedig az első helyezettek, azaz az A-csoportból a házigazda Csernáton, a B jelzésű trióból Szotyor, míg a C-csoportból Illyefalva jutott tovább.
2018-02-19: Sport - :

Jászapáti Petra pontszerző, Liu Shaolin Sándort kizárták (Pjongcsang, 2018)

Jászapáti Petra a 6. helyen ért célba a női rövid pályás gyorskorcsolya 1500 méteres döntőjében. Az aranyérem a hazai közönség nagy örömére Csoj Min Dzsong nyakába került. Liu Shaolin Sándort kizárták a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres távjának döntőjében, így csak a 8. helyen végzett.