MűfalmászásHat dobogós helyezés Brassóból

2018. február 19., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi Adrenalin SK tíz sportolóval vett részt az idei műfalmászó Román Kupa második fordulóján, amelyen a háromszékiek hat dobogós helyezést szereztek. A viadalt a brassói Natural High SK szervezte a Román Szikla- és Műfalmászó Szövetséggel közösen.

A 7–9 évesek korosztályában Bujdosó Hanga szenzációs versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott fel, míg György Fruzsina az ötödik helyen végzett. A 10–11 éveseknél Vornehm Lara második, Pakucs Sonia és Luka Sára nyolcadik lett. A 12–13 éves fiúk mezőnyében eddigi legjobb eredményét produkálva Ábrahám Loránd harmadik volt, viszont Vornehm Nevio a hatodik pozícióban zárt. A 14–15 éves lányok kategóriájában versenyző Czirmai Anna és a 16–17 esztendősek között induló Nagy Janka a második helyen végzett. Sántha Róbert favoritként indult a 18–19 éves fiúk versenyében, és magabiztosan nyert.
A hatfordulós Román Kupa következő megmérettetése március 24-én Bukarestben lesz. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2018-02-19: Sport - :

Mezei pontozással győzött Manchesterben (Ökölvívás)

A kovásznai Mezei Gabriella szombaton a manchesteri bokszgála előmérkőzései között lépett szorítóba a brit Belinda Skinner ellen, ahol négy menet után pontozással a háromszéki ökölvívó győzött. A siker értékét külön növeli, hogy külföldön ez a lehetetlennel határos.
2018-02-19: Sport - :

Mától kaphatók a bérletek (Kosárlabda, női Román Kupa)

Az elmúlt hétvégén a Román Kosárlabda-szövetség közölte a február 22–25. között a megyeszékhelyi Sepsi Arénában megrendezendő kosárlabda női Román Kupa mérkőzéseinek időpontjait. A kupasorozat idei kiírását csütörtökön a Temesvár és Brassói Olimpia közötti párharc nyitja meg, a kétszeres Román Kupa-győztes Sepsi-SIC szintén aznap lép pályára, ellenfele pedig a Kolozsvári U csapata lesz. Mától a megszokott helyen, a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában megvásárolhatók a bérletek a nyolcas döntőre.