Elfogatóparancs katalán politikus ellen

2018. február 22., csütörtök, Világfigyelő

Spanyolországi elfogatóparancs kiadásáról határozott a madridi legfelsőbb bíróság Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikussal szemben, mert nem tett eleget a tegnapra szóló bírósági idézésnek, hanem Svájcba távozott.


A politikus kedden a svájci közszolgálati televíziónak adott interjúban előre jelezte: nem jelenik meg a madridi bíróságon, mert szerinte az nem pártatlan, így nem részesülne tisztességes eljárásban. Azt is mondta, hogy ha Spanyolország kéri a kiadatását, politikai menedékjogot fog kérni Svájcban.
A legfelsőbb bíróság folyamatosan idézi be és hallgatja meg a feloszlatott katalán parlament függetlenségpárti politikusait az alkotmányellenesnek minősített október 1-jei függetlenségi népszavazás, valamint az október 27-én, a katalán parlamentben elfogadott függetlenségi nyilatkozat miatt indult eljárásban.
Anna Gabriel a hatodik olyan katalán politikus, aki önkéntes száműzetést vállal. Carles Puigdemont és volt kormányának négy tagja több mint három és fél hónapja él Brüsszelben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2018-02-22: Világfigyelő - :

Ausztrália szorosabbra fűzi kapcsolatait

Ausztrália elkötelezett a gazdasági, kereskedelmi együttműködés szorosabbra fűzése mellett Magyarországgal, illetve a visegrádi négyekkel (V4)– nyilatkozta Julie Bishop ausztrál külügyminiszter tegnap Budapesten.
2018-02-22: Közélet - Nagy D. István:

Nyárig megkötik a szerződést a szolgáltatásra (Köz- és díszkivilágítás )

Várhatóan márciusban nekiláthat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a közvilágítás kiszerződésének közbeszerzéséhez, amely által egy szakcégre bíznák ezen szolgáltatások biztosítását. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester meglátása szerint nyár elejére a nyertes céget is sikerül kiválasztani, amely várhatóan legtöbb öt évig biztosítja majd a szolgáltatást, amellyel a városházának több rendben is meggyűlt a gondja.