Kézművesek a Szimplában

2018. március 9., péntek, Közélet

Az ajándéknak nem az ára számít, hanem az, hogy talál-e a megajándékozott egyéniségéhez, értékét pedig növeli, ha az ajándékozó maga készítette.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Hasonló értéke van annak is, ha kézművestől vásárolunk egyedi darabot szeretteinknek. Ezt megtehettük tegnap a sepsiszentgyörgyi Szimpla romkocsmában, ahol ékszerkészítők, fazekasok kínálták termékeiket, de kézművesszappant is vásárolhatott az arra járó. A Szimpla első alkalommal adott helyet ilyen rendezvénynek, a működtetőtől pedig megtudtuk, hogy a nőnapi kézművesvásárt hagyományteremtő szándékkal szervezték. A kirakodó jól illik a hely szelleméhez, ahol tegnap a hölgyek kis ajándékot is kaptak a házigazdától és egyik-másik kézművestől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1512
szavazógép
2018-03-09: Közélet - Iochom István:

Kiválasztották a legjobb versmondót (Kézdivásárhely )

Tizennyolc kézdivásárhelyi általános iskolás tanuló jelentkezett az ötödik alkalommal a Vigadóban megszervezett március 15-ei szavalóversenyre, legtöbben a Molnár Józsiás-iskolából, de volt köztük versenyző a Petőfi Sándor- és a Turóczi Mózes-iskolából, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumból is. A legügyesebb versmondó idén Szakács Anett (felvételünkön), második díjjal jutalmazták Kaján Botondot, harmadikkal Lőrincz-Ugron Csengelét.
2018-03-09: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Figyelmesen kell pályázni

Március 16-ig lehet pályázni a kulturális rendezvények támogatására, március 27-ig pedig a sport- és ifjúsági programokra a sepsiszentgyörgyi városházán. Idén 300 ezer lejt osztanak el a civil szervezetek által végzett különböző kulturális tevékenységek között (ide tartoznak többek között a kézműves-foglalkozások, hagyományőrző események, előadások, szakmai találkozók, vetélkedők, hangversenyek, délutáni oktatás), 100 ezer lejt különítettek el az ifjúsági alap számára (táborokra, önkéntességre, diákrendezvényekre és hasonlókra), és 400 ezer lejt a sportra.