Háromszék Moldovában

2018. április 11., szerda, Közélet

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület részt vett a Moldovai Köztársaság fővárosában, Chișinăuban 23. alkalommal szervezett, Turizmus, szabadidő, hotelek című idegenforgalmi vásáron, ahol  térségünket népszerűsítette.

  • Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája
    Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája közölte, a háromszéki szervezet a legszebb stand címet elnyerő Románia standján társkiállítóként képviselte Háromszéket, Székelyföldet.

Katalógusokkal, térképekkel, idegenforgalmi egységek és programszervezők reklámanyagaival igyekeztek népszerűsíteni a térséget, a kúriák és gyógyfürdők világát. A vásárra látogatók háromszéki palackozott borvizeket és gyógyvizeket is megkóstolhattak.

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója szerint a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a látogatók ismerik a székelyföldi desztinációkat, Szovátát, Sóvidéket, Tusnádfürdő térségét, és egyre nagyobb érdeklődés övezi Kovászna fürdővárost is. „A gyógyturizmusra továbbra is koncentrálnunk kell, hiszen a látogatók számára nem ismeretlen kínálatunk: a magas színvonalú szolgáltatásokat ajánló négycsillagos szállodák wellness és gyógykezelési kínálata mellett keresettek a háromcsillagos hotelek is, amelyek szintén rendelkeznek kezelőbázissal. A mofettás terápia terén pénztárcabarát alternatíva a hatolykai fürdőközpont ajánlata, ezt alátámasztja, hogy a vásár végét követő napon máris volt visszajelzés és igény a szolgáltatások iránt. A moldovai kiállítás potenciális turistákat biztosíthat megyénknek, hiszen szinte szomszédok vagyunk, megfelelő népszerűsítéssel, idegenforgalmi rendezvényeken való részvétellel még ismertebbé tudjuk tenni megyénket” – fogalmazott az igazgató. Hozzátette, az egyesület mellett az Őzike, Szarvas és Kovászna szállót működtető Turism Kovászna Rt. is jelen volt a turisztikai vásáron.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2018-04-11: Közélet - Bokor Gábor:

Gyarapodtak a kovásznai helyi rendőrök

Autóval gazdagodik a kovásznai helyi rendőrség. A helyi tanács múlt heti gyűlésén döntöttek arról a városatyák, hogy a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő, 2016-os évjáratú Dacia Logan személygépkocsit átadják a helyi rendőröknek.
2018-04-11: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kátyúznak Sepsiszentgyörgyön

Egyelőre még csak helyi erőkkel és kevésbé tartós tömésekkel próbálja az utcákon keletkezett gödröket betömni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, de már meghirdették a versenytárgyalást a munkálatokra, és májusban már remélhetőleg szakcég fogja végezni ezt a munkát, sokkal jobb technológiával, mint ami a városháza alkalmazottjainak rendelkezésére áll.