Az év legényes táncosa

2018. április 11., szerda, Közélet

Melles Endre, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes tánckarvezetője nyerte Az év legényes táncosa címet a hét végén Budapesten tartott Tedd ki a pontot! elnevezésű XXI. Nemzetközi Legényesversenyen. A táncosok Martin György válaszúti gyűjtéseiből mérték össze a tudásukat, tehetségüket.

  • Melles Endre a versenyen
    Melles Endre a versenyen

Beérett a gyümölcs, a legényeshez illő férfiasság a táncomban, talán a zsűri ezt értékelte – mondta lapunk érdeklődésére a verseny nagydíjasa, aki negyedik alkalommal vesz részt a nemzetközi megmérettetésen és előző években is elismeréssel tért haza. A Bartók Kulturális Táncegyesület és a Budapesti Művelődési Központ szervezésében tartott verseny célja a megméretkezők tánctechnikai fejlődésének elősegítése, az archív filmelemzés módszerének elsajátítása és alkalmazása. A versenyzőknek a kötelező produkcióban a válaszúti Kallós János „Dici”  ritka és sűrű magyar táncaiból összeállított folyamatot kellett bemutatniuk, a szabadon választott próbának szintén válaszúti táncanyagnak kellett lennie, Melles Endre Kallós György „Duka” táncaiból válogatott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2018-04-11: Vélemény - :

Búcsú Kovács Gézától

Hatvanadik születésnapodra írtam kis késéssel üdvözlő sort a világhálón, és jött a hír. A hír ami villámként ütve számadásra késztet minket, téged ismerőket, még a sokszor távolról is figyelőket: mit adtunk át neked, mit kaptunk tőled, mit tehettünk volna, ha…, mi az ami lendületbe hozott téged az önkifejezés útjait kutató, de soha nem a saját hasznára építő, létrehozni, alkotni vágyó lényedben. Én mindig rácsodálkoztam arra a rád jellemző, tenni akaró erőre, ami a művészi szakmaiság mezsgyéjén ütemet tartva az igényességgel belendített, tovább és tovább vitt előre.
 
2018-04-11: Közélet - Fekete Réka:

Három első hely a vallásversenyen

Nemcsak tudásukról, hanem hitükről is bizonyságot tettek a Kézdivásárhelyen tartott Protestáns Felekezetek Országos Tantárgyversenyének résztvevői, s bár korábban egyesek törölni szerették volna az iskolai vallásórákat,  nem sikerült ezzel a kezdeményezéssel eltántorítaniuk a diákok érdeklődését a Biblia tanításától – állítja Kinda Eleonóra vallástanár.