Beperelték Oroszországot

2018. április 21., szombat, Világfigyelő

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a Wiki­Leaks kiszivárogtató portált azzal az indoklással, hogy a 2016-os elnökválasztás idején összejátszottak a választási folyamat megakasztása érdekében.

A keresetben a párt arra hivatkozott: a Trump-kampány munkatársai összejátszottak az orosz kormánnyal és annak katonai hírszerzésével abból a célból, hogy ártsanak a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampányának és elősegítsék Donald Trump megválasztását. Tom Perez pártelnök közleményben szögezte le: „a 2016-os elnökválasztási kampány idején Oroszország mindenre kiterjedő támadást indított demokráciánk ellen, és ehhez készséges és aktív partnerre talált Donald Trump kampányában (…) ez precedens nélküli hazaárulást jelent: az Egyesült Államok egyik elnökjelöltjének kampánya egy ellenséges külföldi hatalommal szövetkezve támogatja meg saját esélyeit az elnökség elnyerésére”. A kereset határozottan azt állítja, hogy az orosz hackertámadások kimerítik a jogszerűtlen összeesküvést a választások befolyásolására, ami a Demokrata Pártnak komoly károkat okozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 769
szavazógép
2018-04-21: Belföld - :

Leállhat a vasúti közlekedés

Tegnap több mint kétezer vasúti szakszervezetis tiltakozott a szállításügyi minisztérium előtt, majd átvonultak a kormány épülete elé. Küldöttségük a kormány székhelyén benyújtott egy dokumentumot, amelyben elmagyarázták tiltakozásuk főbb okait, és kérték, hogy találkozhassanak a miniszterelnökkel, a szállításügyi és az európai alapok miniszterével.
2018-04-21: Belföld - :

Hírsaláta

MÉG A MINISZTER SEM TUDJA. Nem ismert a Románia területén élő medvék pontos száma, legalábbis ezt nyilatkozta Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.