Házi fogság és más kedvezmények

2018. április 24., kedd, Belföld

Kedvezően véleményezte a képviselőház jogi bizottsága azt a javaslatot, amelynek értelmében lakóhelyükön vagy hétvégenként tölthetnék le börtönbüntetésük nagy részét a legtöbb öt év szabadságvesztésre ítélt személyek, miután büntetésük egyötödét már leülték.

A büntetés-végrehajtást szabályozó törvényt módosító tervezetet eredetileg az NLP terjesztette elő, a bizottságban azonban kiegészítették az SZDP módosító javaslataival. Az erőszakos bűncselekmények, illetve korrupciós bűntettek miatt elítéltekre és visszaesőkre nem érvényes a rendelkezés.

Jóváhagyta a bizottság az RMDSZ azon módosító javaslatát is, amelynek értelmében minden megírt tudományos munka vagy szabadalmaztatott találmány húsz nappal lerövidítené a börtönbüntetést, és az a javaslat is átment, amelynek értelmében az elítéltek részt vehetnek házastársuk, gyermekük, szülőjük, testvérük vagy nagyszülőjük temetésén.

Az egész tervezetet 13 támogató, kilenc ellenszavazattal és két tartózkodással fogadta el a szakbizottság; ebben a formában már az NLP is abszurdnak tartja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2018-04-24: Belföld - :

Kórházigazgatók a kormánynál

Hosszú, tömött sorokban várták bebocsátásukat a kormány épületébe tegnap délelőtt az ország minden sarkából érkezett kórházigazgatók, akik azért utaztak Bukarestbe, hogy az egészségügyi alkalmazottak bérezése és a lefaragott pótlékok miatt kialakult feszültségre megoldást keressenek.
2018-04-24: Belföld - :

Ugrik a kamat

Nagy ugrással, a pénteki 2,13 százalékról 2,22 százalékra emelkedett tegnap a háromhavi irányadó bankközi kamatláb, a ROBOR 3M.